Total Media News

Esential
România, cea mai redusă rată de colectare a taxelor din PIB, în UE PDF Imprimare
Joi, 29 Noiembrie 2018 10:09
 
                                  
   Conform  mediafax.ro,România a ajuns la o pondere a taxelor şi impozitelor de 25,8% din PIB, anul trecut, al doilea cel mai redus nivel din Uniunea Europeană (UE) şi în scădere de la 26,5% în anul anterior, potrivit datelor afişate miercuri de Eurostat - Biroul de statistică al UE.

   Cea mai redusă pondere a taxelor în PIB o avea Irlanda, de 23,5%, în scădere de la 24% în anul anterior. Bulgaria se află imediat după România în clasamentul slabei colectări de taxe, cu o pondere de 29,5% din PIB, dar în creştere de la 29% în anul anterior. În plus, Lituania a mai înregistrat un nivel de sub 30%, respectiv de 29,8%.

 

Citeşte mai mult...
 
Romania are aproape 4.700.000 de pensionari PDF Imprimare
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 12:58

  

                            om plajă persoană fotografie vechi masculin gândire portret arc ședință gândi abandonat îmbrăcăminte negru moarte om batran pustiu orfan trist singurătate deznădăjduit marin bunic fotografie frumuseţe rece mormânt terry gânduri nefericit numai sărac rabdator sedinta foto om singuratic om nefericit bunicul nefericit partea de plajă pozițiile umane

    Un număr de aproape 4.700.000 de pensionari era înregistrat la finele lunii octombrie 2018 în România, iar pensia medie a fost de 1.180 lei, cu 109 lei peste cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.

    Numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.556.138 persoane, dintre care 1.974.817 femei.

 

Citeşte mai mult...
 
Proiectul de lege care ar putea schimba total Uber şi Taxify PDF Imprimare
Duminică, 18 Noiembrie 2018 20:50

Proiectul de lege care ar putea schimba total conceptul de ridesharing

                         

   Conform  mediafax.ro,un grup de 46 de parlamentari PSD a iniţiat un proiect de lege, depus la Senat pe 15 noiembrie, prin care se propune reglementarea autorizării, organizarea si controlul serviciilor de transport alternativ cu un vehicul cu şofer “VTS”.

   Serviciile de de transport alternativ cu un vehicul cu şofer “VTS” fac referire la aplicaţiile de ridesharing, cum ar fi Taxify, Uber, etc.

   De acum încolo, persoanele care îşi utilizează maşina pentru a obţine venituri din transportul de persoane ar putea fi obligaţi să respecte anumite reguli stricte.

 

Citeşte mai mult...
 
Fondul Suveran- Ordonanţa intră în această săptămână în şedinţa de Guvern PDF Imprimare
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 10:56
                  Imagini pentru Teodorovici  orlando  poza
    
  Conform  mediafax.ro,Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, la Parlament, că proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) a primit toate avizele şi va intra pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna aceasta a Executivului.

„Săptămâna aceasta vom include pe ordinea de zi această ordonanţă. Am inclus toate observaţiile, toate comentariile, am avut azi şi avizul de la Consiliul Economic şi Social, şi am considerat că aşa e corect, să avem din nou procedura reluată şi avem toate avizele”, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 

Citeşte mai mult...
 
Majorarea salariilor din sectorul public şi modificările aduse pensiilor ar trebui reevaluate PDF Imprimare
Marţi, 13 Noiembrie 2018 12:47

   Echipa FMI care a vizitat România: Majorarea salariilor din sectorul public şi modificările aduse pensiilor ar trebui reevaluate

 

                                             

 

     O echipă a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Jaewoo Lee, a vizitat Bucureştiul, în perioada 6-12 noiembrie 2018, pentru a discuta evoluţiile recente în plan macroeconomic şi în planul politicilor.

    „Activitatea economică din România se menţine puternică, şomajul înregistrând minime istorice. Îngrijorările legate de supraîncălzire s-au mai temperat, dată fiind recenta încetinire a ritmului de activitate, presiunile inflaţioniste din acest an părând a fi atins deja nivelul maxim. Banca Naţională a României a întărit politica monetară şi managementul lichidităţii, contribuind astfel la menṭinerea sub control a presiunilor inflaṭioniste. În continuare, ar trebui menţinută înclinaţia de întărire a politicii monetare pentru a ancora anticipaţiile inflaţioniste şi a limita riscurile externe. Sănătatea sistemului financiar s-a îmbunătăţit, iar plafonarea serviciul datoriei la un anumit procent din venit pentru creditele acordate populaţiei va contribui la menţinerea stabilităţii financiare”, a declarat Lee, la finalul misiunii.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 18 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate