Total Media News

Legislatie
Proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecției Soc, PDF Imprimare
Miercuri, 01 Ianuarie 2020 17:26

                                 


               Comunicat de presă

            Proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecției Sociale, în vederea ajustării aparatului de lucru, a fost publicat în dezbatere publică

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a afișat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea instituției. Demersul este justificat de angajamentul Guvernului de a evalua eficiența structurilor și de a propune soluții de îmbunătățire, inclusiv de reducere a aparatului public, acolo unde se justifică.

Astfel, proiectul de act normativ supus consultării prevede desființarea a 44 de posturi din structura MMPS, dintre care 14 funcții publice de conducere (3 director general, 2 director și 9 șef serviciu), 26 funcții publice de execuție de consilier superior și 4 funcții contractuale de consilier în cadrul cabinet Secretar de Stat.

 

Citeşte mai mult...
 
Decizie explozivă la CCR, după referendumul pe justiție: Amnistia pentru corupție nu poate fi ...... PDF Imprimare
Vineri, 19 Iulie 2019 14:05

          Cât a costat organizarea referendumului de pe 26 mai! Președintele cheamă alegătorii să decidă pe teme juridice

I  ..Decizie explozivă la CCR, după referendumul pe justiție: Amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă

      Curtea Constituţională s-a pronunțat joi pe cele două proiecte de modificare depuse de Putere si de Opoziție, proiecte ce prevăd modificarea articolelor vizate de referendumul din 26 mai.

  Aceștia au decis că graţierea faptelor de corupţie NU poate fi interzisă.
  Votul a  fost  in  unanimitate.
II--  Curtea Constituțională a României (CCR) este unica autoritate de jurisdicție constituțională în România, independentă față de orice altă autoritate publică și care are, conform Constituției României, rolul de garant al supremației Constituției.

   Componență

    Curtea se compune din nouă judecători numiți pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau reînnoit. Câte trei judecători sunt numiți de către Camera Deputaților, Senat, respectiv de Președintele României. Componența Curții se înnoiește cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani, fiecare din autoritățile competente să efectueze numirile desemnând câte un judecător[2]. Aplicarea acestui sistem de înnoire periodică a fost asigurată, la înființarea Curții, prin numirea primilor judecători pe durate de 3, 6 și 9 ani, pentru fiecare din aceste durate fiind desemnat, în mod corespunzător, câte un judecător din fiecare grupă.

   Membrii actuali ai Curții

Citeşte mai mult...
 
Legea pensiilor a fost adoptată ! PDF Imprimare
Vineri, 28 Iunie 2019 09:56

 

          

                   Imagini pentru guvern logo

 Din Legea Pensiilor  noua :

  Potrivit noii legi, pensia minimă va fi calculată în raport cu salariul minim brut pe economie. Mai concret, persoanele care au cotizat între 10 și 15 ani la stat vor primi 45% din salariul minim brut.

   Mai mult, pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe economie.

   Cei care au ieșit deja la pensie și au cotizat doar 10-15 ani vor primi 40% din salariul minim brut pe ţară. De asemenea, și ei vor primi 1% fin salariu minim brut pe țară pentru fiecare an de vechime în plus.

    Vom avea 4 categorii de pensii, cea de limită de vârstă, cea anticipată, cea de invaliditate şi cea de urmaş. În prezent, există atât pensie anticipată, cât și pensie anticipată parțială.

 

    Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii :   

   http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/5210-2018-08-09-proiect-lege-priv-sistemul-public-pensii

 

Citeşte mai mult...
 
Codul administrativ PDF Imprimare
Joi, 27 Iunie 2019 07:56
    

             

   Astfel, una dintre cele mai importante prevederi ale acestui OUG este dată de acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.  Pensia specială se acordă cu condiția ca persoana respectivă să fi avut minimum un mandat întreg de ales local și se iau în calcul maxim trei mandate.

   Pensia specială se cumulează cu orice alt tip de venit, inclusiv pensia normală, și se plătește din bugetul ministerului responsabil cu administrația publică. Nu vor beneficia de pensii speciale persoanele condamnate, în calitate de aleși locali, pentru infracțiuni de corupție.

 

   O altă modificare pe care o va aduce Codul Administrativ este cea care prevede că cele mai multe decizii privind patrimoniul, precum închirierea sau concesionarea, să se ia cu o majoritate de jumătate plus unu din numărul total al consilierilor locali, în locul a majorității de două treimi, cum este acum.

Citeşte mai mult...
 
Ordinul nr. 3236/2018 dat de Agenția Națională de Administrare Fiscală - ANAF PDF Imprimare
Vineri, 08 Februarie 2019 18:47

   Ordinul nr. 3236/2018 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en detail produse energetice - benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat și biocombustibili, precum și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare

                                        camion cisternă combustibil MAN

   Text publicat în M.Of. al României.

   În vigoare de la 28 decembrie 2018

   Având în vedere dispozițiile art. 435 alin. (3) și (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, precum și avizul conform al Ministerului Finanțelor Publice comunicat prin Adresa nr. 752.396 din 27.12.2018,

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 20

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie