Total Media News

Legislatie
eșalonare, dobânzi / penalități și executare silită PDF Imprimare
Vineri, 23 Octombrie 2020 18:29


            

[ANAF]

   ''Comunicat de presă ANAF - eșalonare, dobânzi / penalități și executare silită:

 eșalonarea simplificată (fără garanții)

  se acordă pentru o perioadă de max. 12 luni și doar pentru obligațiile bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală. 

se prelungește până la 25 decembrie perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență, deci pentru obligațiile anterioare stării de urgență se percep dobânzi și penalități. pentru sumele eșalonate

se datorează dobânzi la jumătate față de valoarea din Codul de procedură, respectiv 0,01% pe zi de întârziere adică la 3,65 % pe an.până la 25 decembrie 2020

organele fiscale nu vor începe executarea silită, dând posibilitatea debitorilor de a se decide cu privire la accesarea facilităților fiscale oferite corespunzător situației sale fiscale.''

*
Citeşte mai mult...
 
Ordinul nr. 120/2020 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii a vehiculelor PDF Imprimare
Joi, 13 August 2020 12:37

          

                               Masini franceze la vanzare in Romania

     Ordinul nr. 120/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Modificări(...)

Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 725 din 11 august 2020.

În vigoare de la 11 august 2020

În temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările și completările ulterioare,

ministrul afacerilor interne emite următorul ordin:

Ordinul ministrului administrației și internelor nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 941 din 21 noiembrie 2006, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 1, alineatele (2) și (4) se modifică și vor avea următorul cuprins:

"

(2) Înmatricularea, autorizarea provizorie și eliberarea unui certificat de înmatriculare se efectuează de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în a căror rază de competență proprietarii își au domiciliul, sediul ori reședința în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate, la cererea acestora.

(...)

(4) Autoritățile competente să efectueze înmatricularea, autorizarea provizorie pentru circulație și autorizarea pentru probe încasează tarifele aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, precum și contravaloarea certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor provizorii."

 

Citeşte mai mult...
 
Proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecției Soc, PDF Imprimare
Miercuri, 01 Ianuarie 2020 17:26

                                 


               Comunicat de presă

            Proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecției Sociale, în vederea ajustării aparatului de lucru, a fost publicat în dezbatere publică

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a afișat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotărâre privind (re)organizarea şi funcţionarea instituției. Demersul este justificat de angajamentul Guvernului de a evalua eficiența structurilor și de a propune soluții de îmbunătățire, inclusiv de reducere a aparatului public, acolo unde se justifică.

Astfel, proiectul de act normativ supus consultării prevede desființarea a 44 de posturi din structura MMPS, dintre care 14 funcții publice de conducere (3 director general, 2 director și 9 șef serviciu), 26 funcții publice de execuție de consilier superior și 4 funcții contractuale de consilier în cadrul cabinet Secretar de Stat.

 

Citeşte mai mult...
 
Decizie explozivă la CCR, după referendumul pe justiție: Amnistia pentru corupție nu poate fi ...... PDF Imprimare
Vineri, 19 Iulie 2019 14:05

          Cât a costat organizarea referendumului de pe 26 mai! Președintele cheamă alegătorii să decidă pe teme juridice

I  ..Decizie explozivă la CCR, după referendumul pe justiție: Amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă

      Curtea Constituţională s-a pronunțat joi pe cele două proiecte de modificare depuse de Putere si de Opoziție, proiecte ce prevăd modificarea articolelor vizate de referendumul din 26 mai.

  Aceștia au decis că graţierea faptelor de corupţie NU poate fi interzisă.
  Votul a  fost  in  unanimitate.
II--  Curtea Constituțională a României (CCR) este unica autoritate de jurisdicție constituțională în România, independentă față de orice altă autoritate publică și care are, conform Constituției României, rolul de garant al supremației Constituției.

   Componență

    Curtea se compune din nouă judecători numiți pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau reînnoit. Câte trei judecători sunt numiți de către Camera Deputaților, Senat, respectiv de Președintele României. Componența Curții se înnoiește cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani, fiecare din autoritățile competente să efectueze numirile desemnând câte un judecător[2]. Aplicarea acestui sistem de înnoire periodică a fost asigurată, la înființarea Curții, prin numirea primilor judecători pe durate de 3, 6 și 9 ani, pentru fiecare din aceste durate fiind desemnat, în mod corespunzător, câte un judecător din fiecare grupă.

   Membrii actuali ai Curții

Citeşte mai mult...
 
Legea pensiilor a fost adoptată ! PDF Imprimare
Vineri, 28 Iunie 2019 09:56

 

          

                   Imagini pentru guvern logo

 Din Legea Pensiilor  noua :

  Potrivit noii legi, pensia minimă va fi calculată în raport cu salariul minim brut pe economie. Mai concret, persoanele care au cotizat între 10 și 15 ani la stat vor primi 45% din salariul minim brut.

   Mai mult, pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe economie.

   Cei care au ieșit deja la pensie și au cotizat doar 10-15 ani vor primi 40% din salariul minim brut pe ţară. De asemenea, și ei vor primi 1% fin salariu minim brut pe țară pentru fiecare an de vechime în plus.

    Vom avea 4 categorii de pensii, cea de limită de vârstă, cea anticipată, cea de invaliditate şi cea de urmaş. În prezent, există atât pensie anticipată, cât și pensie anticipată parțială.

 

    Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii :   

   http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/5210-2018-08-09-proiect-lege-priv-sistemul-public-pensii

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 21

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2022
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie