Total Media News

Invatamant
Ponta: Vom renunta la programul "Cornul si Laptele" si directionam banii catre after-school PDF Imprimare
Marţi, 19 Martie 2013 20:50

      Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul intenţionează să renunţe la programul "Cornul şi Laptele", iar banii folosiţi vor fi direcţionaţi către programele after-school, care ar putea intra în aplicare din toamnă.

                                    

         Ponta: Vom renunţa la programul "Cornul şi Laptele" şi direcţionăm banii către after-school (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Vreau aceiaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie şi vin la şcoală şi e bine pentru părinţi - vorbesc de cei din familii modeste, unde programul îşi atinge scopul - şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba", a susţinut Ponta.

Citeşte mai mult...
 
Cistigatorii primului concurs de proiecte didactice in proiectul FormREF PDF Imprimare
Marţi, 12 Martie 2013 20:19

             Concursul destinat cadrelor didactice care au finalizat cursurile de formare în prima serie a proiectului FormREF – Formarea continuă a profesorilor de Limba română, engleză și franceză în societatea cunoașterii, s-a desfășurat în perioada 12 noiembrie 2012 – 30 decembrie 2012 și a constat în transmiterea celor două produse (unul teoretic și unul multimedia) care să demonstreze dezvoltarea și aplicarea la clasă a unui proiect didactic realizat după metodele învățate în cadrul programului de formare Dezvoltarea profesională continuă pe componenta instruirii diferențiate a elevilor.

                  

          Câștigătorii primului concurs de proiecte didactice sunt:

- Panait Iuliana din județul Ilfov, care a obținut punctaj maxim (100 de puncte) și Deaconescu Liliana din județul Vrancea, care a obținut 96,67 de puncte, cărora le revin cele două premii I;

- Vasile Gabriela-Florentina din județul Brăila (96,00 puncte), Olteanu Camelia din județul Constanța (94,33 de puncte), Badea Liliana din Municipiul București (89,67 de puncte) și Paula Miron din județul Vrancea (89,33 de puncte), cărora le revin cele patru premii II;

Citeşte mai mult...
 
De azi te poti inscrie in programul de leadership care iti poate schimba viata PDF Imprimare
Marţi, 05 Martie 2013 10:08

                Fundatia LEADERS anunta deschiderea inscrierilor pentru cea de-a 11-a editie a programului LEADERS School, desfasurat si in acest an sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei. Evenimentul va avea loc in perioada 31 martie-6 aprilie 2013 la Hotel Orizont din Predeal, unde  30 de tineri vor avea sansa de a participa in programul de leadership care schimba vieti.

                                           

     Elevi in an terminal, studenti din tara sau strainatate si juniori din companii pasionati de leadership, cu varste cuprinse intre 18 si 25 ani, care isi doresc experiente inedite si o schimbare atat in dezvoltarea personala, cat si in cariera se pot inscrie in program pana pe 19 martie.

Citeşte mai mult...
 
Perioada de desfasurare a examenului de bacalaureat 2013 - sesiune speciala PDF Imprimare
Vineri, 22 Februarie 2013 14:26


         Referitor la perioada de desfăşurare a examenului de bacalaureat 2013 - sesiune specială


        În conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat 2011, valabilă și pentru anul 2013, Anexa 2 la OMECTS nr 4799/31.08.2010, art. 1 alin. (4) “MECTS organizează în fiecare an școlar o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat. Calendarul sesiunii speciale se aprobă prin ordin al ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.”

Citeşte mai mult...
 
Secretul care te face sa iei note mai mari la scoala. Efortul este minim PDF Imprimare
Vineri, 15 Februarie 2013 14:16

            Un nou studiu, realizat la Universitatea din New York de echipa profesorului Hiroko Sayama, le dezvaluie un secret tinerilor care isi doresc note mai mari la scoala sau la facultate.

 

            Daca vor sa isi imbunatateasca rezultatele, acestia trebuie sa se inconjoare de prieteni destepti si muncitori.

           "Cu cat prietenii tai sunt mai inteligenti, cu atat ai mai multe sanse de a deveni mai inteligent maine", spune Sayama, care a realizat un proiect prin care elevii de la un liceu newyorkez aveau sansa sa ii viziteze laboratorul. Asa cercetatorului i-a trecut prin minte sa caute o corelatie intre prietenii acestora de pe Facebook si rezultatele scolare.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 21 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant