Total Media News

Invatamant
Clasamentul scolilor din Romania PDF Imprimare
Joi, 15 Noiembrie 2012 15:21

     O instituție subordonată Ministerului Educației a realizat recent un clasament al unităților de învățământ preuniversitar din România. 10% dintre școli nu îndeplinesc standardele de acreditare.


    Agenția Română de Asigurare a Calității în Învatamântul Preuniversitar (ARACIP) a evaluat 1023 de unităţi de învățământ din toată țara (propuse de inspectoratele şcolare), dintre care 1007 au corespuns unui nivel minim obligatoriu de „calitate”.

   Având în vedere că studiul a fost realizat pe un eșention reprezentativ, specialiștii ARACIP notează „În România anului 2012 există un număr de unităţi de învăţământ preuniversitar, estimat la aproximativ 10% din totalul unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, care nu îndeplinesc standardele de acreditare, ca standarde minime de funcţionare”.

Citeşte mai mult...
 
Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti - Lansarea editiei 2012-2013 PDF Imprimare
Vineri, 21 Septembrie 2012 06:55

       Fundația Euromonitor pentru Excelență, cu sprijinul Agenției AD Media Consult, anunță continuarea programului Bursele Europene JTI pentru       Jurnaliști prin lansarea ediției 2012-2013.

 

         Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști reprezintă un program de încurajare și facilitare a pregătirii profesionale și se adresează jurnaliștilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre, precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Citeşte mai mult...
 
Rectorii, cei mai avuti dascali PDF Imprimare
Luni, 17 Septembrie 2012 14:59

             Şefii multor universităţi vânate de studenţi trăiesc pe picior mare. Nimic ilegal, spun ei!

      Unii dintre angajaţii la stat cu venituri de invidiat vin din rândul profesorilor, văzuţi printre bugetarii defavorizaţi.


    Chiar şi pe timp de criză, câţiva dintre rectorii unor universităţi bine cotate din România încasează lunar sume de peste 20.000 de lei, arată un top realizat de site-ul Econtext.ro.

 

Mai marii universităţilor nu se ascund după deget: câştigă bine, dar nu din salariul de bază.

Printre cei mai bogaţi rectori se numără Remus Pricopie, de la SNSPA, cu încasări lunare de circa 27.000 de lei. La câteva locuri distanţă, pe poziţia cinci, este Vasile Işan, rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, care atrage atenţia că cei 17.000 de lei care-i intră lunar în buzunar nu vin toţi din salariul de bază.

Citeşte mai mult...
 
Cum sa va inscrieti la un curs in trimestrul de toamna ptr. limba engleza PDF Imprimare
Joi, 13 Septembrie 2012 21:44

   Sambata, 15 septembrie, vom organiza teste de nivel si inscrieri pentru cursurile de toamna din Bucuresti. Rezerva acum un loc online la testele de nivel si vino sa te inscrii la unul din cursurile de engleza generala si pregatire pentru examene, engleza pentru copii, engleza de afaceri, engleza financiara sau juridica.
Trimestrul de toamna se incheie in data de 7 decembrie.

 

http://www.britishcouncil.org/ro/romania-english-cursuri-de-engleza-bucuresti-enrol-2.htm

Citeşte mai mult...
 
Manuale scolare pentru 2012-2013, acuzate de indoctrinare religioasa PDF Imprimare
Marţi, 11 Septembrie 2012 07:29

      Mai multe manuale ce vor fi folosite de elevi în anul școlar 2012-2013 sunt acuzate de o asociație că ar duce la îndoctrinarea religioasă a copiilor. Ministerul Educației a publicat recent Catalogul manualelor şcolare valabile în anul scolar 2012 – 2013.

 

    Potrivit Asociației Secular-Umaniste din România, pe această listă apar lucrări ce ar promova intoleranța religioasă și care i-ar agresa psihic pe copii prin repetarea obsesivă a temelor despre “păcat”, “iad” şi “diavoli”, inducându-li-se acestora ideea că nerespectarea cu stricteţe a “poruncilor” îi condamnă la “osânda veşnică”.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 23 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant