Total Media News

Invatamant
Inaugurarea bibliotecii Centrului de Studii Japoneze PDF Imprimare
Miercuri, 05 Septembrie 2012 18:47

     Cu ocazia primirii primei donaţii de cărţi de studii japoneze de la Japan Foundation, Centrul de Studii Japoneze (CSJ) al Universităţii din Bucureşti   a  inagurat   miercuri, 29 august, de la ora 17:00, biblioteca de studii japoneze a Centrului.

                         

   Este vorba de o bibliotecă în formare care urmăreşte să achiziţioneze şi să pună la dispoziţia studenţilor şi cercetătorilor, dar şi a publicului larg, cărţi şi materiale din domeniile istoriei, culturii, arhitecturii, artei, societăţii, economiei şi politicii japoneze. La eveniment va participa şi E.S. Dl. Natsuo Amemiya, Ambasadorul Japoniei în România, care a sprijinit Centrul de Studii Japoneze încă de la înfiinţarea sa în 2010.

Citeşte mai mult...
 
Trei tipuri de bacalaureat, începând cu 2013: normal, diferenţiat şi profesional PDF Imprimare
Duminică, 02 Septembrie 2012 17:23

     Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat azi, după încheierea şedinţei de GUvern, că bacalaureatul de anul viitor va fi diferenţiat, probabil, iar pentru absolvenţii care nu doresc să facă studii superioare se va introduce bacalaureatul profesional, o nouă formă de finalizare a studiilor liceale.

 

   Andronescu a anunţat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu mai mulţi directori de şcoală, precum şi cu reprezentanţi ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia că trebuie introdusă o nouă formă de finalizare a studiilor liceale.

Citeşte mai mult...
 
Inceputul anului scolar a fost AMANAT pentru data de 17 septembrie PDF Imprimare
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012 16:03

             Premierul Romaniei Victor Ponta a anuntat in sedinta de Guvern din aceasta dimineata ca inceputul anului scolar a fost amanat pentru data de 17 septembrie.

                          

       Precizarea a fost facuta intr-un dialog cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, din care a rezultat ca festivitatile legate de noul an scolar vor avea loc in 15 septembrie, iar orele vor incepe la 17 septembrie.

"Ponta - Incepe anul scolar. Doamna ministru, o sa va rog, in timpul sedintei, sa ne spuneti de ce trebuie sa inceapa pe 10, si nu pe 17?

Citeşte mai mult...
 
BAC 2012: Aproape 100.000 de candidați pentru sesiunea a doua PDF Imprimare
Sâmbătă, 18 August 2012 14:32

       La a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, care începe luni, s-au înscris 99.111 candidați, cu 9.500 mai puțini decât în 2011 și cu aproape 40.000 mai mulți decât acum doi ani.

                    

    Prima probă e cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă, programată pentru primele două zile. Urmează limba maternă, o limbă modernă și evaluarea competențelor digitale: toate, probe la care candidații nu vor primi note, ci doar calificativul admis sau respins.

Citeşte mai mult...
 
ANST pune la dispozitia tinerilor locuri pentru practica in cadrul institutiei PDF Imprimare
Marţi, 17 Iulie 2012 21:32

            Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST)oferă posibilitatea organizării şi desfăşurării practicii de către elevi şi studenţi în cadrul instituţiei, în conformitate cu planul de învăţământ şi cu prevederile legale în vigoare - Legea 258/19.07.2007, prin care se doreşte verificarea aplicabilităţii cunoştinţelor teoretice însuşite de aceştia în cadrul programului de instruire.

                                  

           Desfăşurarea activităţilor practice în cadrul ANST de către studenţi va consolida cunoştinţele teoretice acumulate de aceştia în cadrul procesului de învăţare şi, totodată, le va forma abilităţile necesare activităţilor profesionale viitoare.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 24 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant