Total Media News

Sanatate
Ghee - untul clarifiat - aliment si medicament PDF Imprimare
Sanatate
Luni, 27 Februarie 2012 18:45

Ghee, pe numele sau sanskrit "grita" cunoscut de europeni sub denumirea unt clarifiat este un produs atat alimentar cat si terapeutic, folosit foarte des in bucataria asiatica, in special indiana, fiind un ingredient nelipsit al medicinei traditionale indiene ayurveda (cu o traditie veche de 5000 de ani).

 

 

 

Proprietatile sale deosebit de valoroase il fac sa fie mult superior untului obisnuit din punct de vedere nutritiv, iar medicina traditionala ayurveda il recomanda pentru o mare varietate de afectiuni si probleme de sanatate.Ghee - "aliment sacru" in religia HindusaGhee, considerat "hrana zeilor", are deopotriva un rol sacru in religia hindusa, fiind folosit in cadrul ritualurilor religioase, picurarea untului topit in focul ritualic simbolizand intretinerea focului sacru Agni, sustinator al vietii. In mitologia hindusa se spune ca, Prajapati, zeitate suprema hindusa, a creat ghee prin frecarea palmelor sale si picurandu-l in focul sacru Agni, a dat nastere fiilor sai, asigurand astfel continuitatea vietii.Diferenta dintre untul obisnuit si ghee

Citeşte mai mult...
 
Ceaiul de fenicul - efecte si beneficii PDF Imprimare
Sanatate
Duminică, 26 Februarie 2012 11:20
  

Planta de fenicul (Foeniculum vulgare) isi are originea in Europa, iar comerciantii au raspandit-o si in alte parti ale Europei, ale Asiei si ale Australiei. Multe culturi obisnuiau sa foloseasca semintele pentru scopuri medicinale.

                          

 

Planta de fenicul (Foeniculum vulgare) isi are originea in Europa, iar comerciantii au raspandit-o si in alte parti ale Europei, ale Asiei si ale Australiei. Multe culturi obisnuiau sa foloseasca semintele pentru scopuri medicinale. Desi semintele sunt folosite in general ca si condiment, toata planta este comestibila. Ceaiul de fenicul are multe beneficii asupra sanatatii.]

Citeşte mai mult...
 
Fii in forma cu Bio-CLA Booster! PDF Imprimare
Sanatate
Duminică, 26 Februarie 2012 11:08

Bio-CLA Booster te ajuta sa fii in forma.

                


Te ajuta sa ai succes. Daca vrei sa fii un adevarat invingator, sa fii admirat si - de ce nu? - invidiat, ai nevoie de un corp viguros si plin de energie.

Citeşte mai mult...
 
Triunghiul terapeutic impotriva obezitatii PDF Imprimare
Sanatate
Marţi, 21 Februarie 2012 10:03

Obezitatea infantila este una dintre cele mai serioase probleme de sanatate publica ale secolului 21! La nivel mondial, in 2010, numarul copiilor care sufereau de obezitate atingea cifra de 42 milioane.



Copiii obezi sau supraponderali sunt predispusi la o greutate corporala mare si la varsta adulta, dar au si o inclinatie catre afectiuni precum diabet, dislipidemie, probleme respiratorii, boli cardiovasculare si probleme ortopedice inca de la o varsta tanara.
Sunt obez sau supraponderal?
"In general, se considera obez un copil a carui greutate depaseste cu 20% greutatea ideala. Excesul cu 10% fata de ideal se defineste cu termenul de "suprapondere". Principalele cauze ale instalarii obezitatii sunt alimentatia incorecta si lipsa activitatii fizice. Doar la un procent minim de copiii obezi, excesul de greutate este secundar unor tulburari endocrine sau unor anomalii genetice", a explicat dr. Corina Paul, medic primar pediatrie in cadrul clinicii Medicover.

Citeşte mai mult...
 
Totul despre Omega 3 si Omega 6 PDF Imprimare
Sanatate
Luni, 20 Februarie 2012 09:37

Prin reclame, pe la emisiuni tv si nu numai, in reviste, peste tot auzim despre Omega 3 si Omega 6, insa nu stim exact ce sunt acesti compusi despre care auzim ca ne fac atat de mult bine si nici in ce alimente se gasesc. Astazi va propun un subiect care, desi este foarte discutat in mass-media, nu stim exact ce este si la ce ne foloseste.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 58 din 60

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate