Bucatarie - Retete
|
Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:20 |

Chiar daca suntem in data de 24 Noiembrie, gandul romanilor fuge tot mai tare si catre sarbatoarea Nasterii Domnului si pregatirea bucatelor traditionale, iar daca gospodinele nu vor avea timp sa acopere toate pregatirile singure, vor comanda bucate alese. Patiserii si cofetarii au dat start comenzilor pentru Craciun, iar deja locurile se ocupa cu repeziciune.
Si in acest an revenim in "Bucataria Vesela", unde Lavinia a inceput sa preia comenzi, avand si un "meniu" imbunatatit si updatat cererilor clientilor sai. Astfel, ea ne va pregati pentru acest sezon de iarna urmatoarele :
|
Citeşte mai mult...
|
|
Bucatarie - Retete
|
Joi, 08 Aprilie 2021 09:27 |

Ingrediente :
- 2 pachete de unt gras 82%
- drojdie jumatate de pachet ,
- faina cat cuprinde,
- apa minerala,
- mirodenii,
- zahar vanilat 3 linguri, si
- sare.
Se cerne faina, o jumatate de kg, intr un lighean,
se pune untul la topit, drojdia inmuiata in apa cu o lingurita de zahar,
dupa ce untul s-a topit se adauga in faina sare mirodenii si se amesteca cu faina incorporand tot si se adauga apa minerala pentru a se umfla coca.
Se mai adauga faina si apa minerala, se amesteca bine coca punand cate putin apa minerala pana cand nu se mai lipeste pe degete.
Se lasa 30 min la crescut, se intinde cate o foaie de aluat, se taie in mai multe cuburi, se umple aluatul (rahat, gem) si se pune intr o tava tapetata cu hartie.
Se lasa 5 min in tava si se pune la cuptorul pre incalzit la 170 grade.
Fiecare tava se tine 15 min in cuptor.
Se poate pudra cu zahar vanilat
|
Citeşte mai mult...
|
Bucatarie - Retete
|
Miercuri, 31 Martie 2021 07:51 |

Ingrediente :
- 6 buc oua
- 250 g unt la temperatura camerei
- 300 g zahar
- 200 g iaurt grecesc
- 400 g capsuni impartite in 2 x 200 g
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf sare
Incepem prin a mesteca faina cu sarea si praful de copt.
|
Citeşte mai mult...
|
Bucatarie - Retete
|
Duminică, 29 Noiembrie 2020 20:20 |

"Bucataria vesela" si gustoasa si-a deschis portile in online, acolo unde prin prajiturile facute homemade, cu ingrediente de cea mai buna calitate reuseste sa faca deliciul celor ce indragesc aceste produse. Pentru ca sarbatorile albe se apropie, cozonacul clasic cu nuca si cacao, este unul din deserturile preferate ale romanilor, si un must have pe masa de Craciun, astfel ca acesta e primul produs pe care il propunem in aceasta seara. Cantarind 1,3 kilograme, acesta se poate achizitiona la un pret de 70lei.

Checul cu nuca si cacao, este una din celelalte deserturi unde le puteti gasi la "Bucataria Vesela", aspectul sau vorbind de la sine despre calitatea acestui produs. El cantareste 300grame, si se poate achizitiona la pretul de doar 30 lei.
|
Citeşte mai mult...
|
Bucatarie - Retete
|
Vineri, 17 Aprilie 2020 11:34 |

Ingrediente necesare :
-1 kg faina
- 250 g zahar
- 70 gr deojdie
- 300 ml lapte cald
- 15 g sare
- 200 ml ulei
- coaja de la o lamaie
- esenta de vanilie
- crema de branza
- 4 oua
- 1 kg branza de vaci
- 200 g zahar tos
- 50 gr stafide
- coaja de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- dulceata de visine
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
|
Pagina 1 din 13 |