Total Media News

Bucatarie - Retete
Sibiul găzduiește în perioada 1 - 4 septembrie festivalul “Transilvania Gastronomică” PDF Imprimare Email
Bucatarie - Retete
Luni, 29 August 2016 15:38

               


    În perioada 1 - 4 septembrie, se va desfășura la Sibiu a doua ediție a festivalului Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival, primul festival de cultură gastronomică pentru sudul Transilvaniei, organizat de asociația My Transylvania.

   Festivalul susține și încurajează creșterea comunității celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei, adică consumă produse locale. Astfel, cred organizatorii, putem păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale.

De la brunch-uri pregătite de localnici, cine cu rețete vechi de 150 de ani reinterpretate, degustări la micii producători, momente culinare și culturale în Piața Cibin, sesiuni de live cooking până la concursuri pentru public și dezbateri pe tema noii bucătării transilvănene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adresează atât publicului larg și curios cât și specialiștilor.

 

Citeşte mai mult...
 
Briosa cu caramel ,inghetata de vanilie si sos de capsuni PDF Imprimare Email
Bucatarie - Retete
Luni, 08 Februarie 2016 21:13

             Briosa cu caramel ,inghetata de vanilie si sos de capsuni

 

                  

 

     Ingrediente: 2 oua, 2 linguri de zahar 2 linguri de faine, 2 linguri de ulei, 100 gr capsuni 25 ml cognac, menta 25 gr unt 25 gr zahar ( sos de capsuni), inghetata de vanilie Plus praf de cop si esenta vanilie, sirop de caramel care se poate cumpra sau se face din 100 gr zahar 25 de gr unt si 25 gr smanatana pentru frisca
    Galbenusurile se bat cu zaharul, esenta de vanilie si uleiul pana cand totul devin o crema densa. Albusurile se bat spuna cand putem intoarce bolul fara ca aceasta sa curga. Apoi facem un caramel, topind zaharul si adaugand untul si smanta pentru textura, cand acesta se raceste il adaugam peste oua incorporandul usor. Albusurile se incolrporeaza si ele usor cu spatula de silicon incercand sa nu aeram compozitia. In sfarsit adaugam faina sitata si praful de copt putin cate putin .
Compozitia briosei merge la cuptor la 180 de grade timp de 15 minute intr-o forma speciala pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu ciocolata. Sosul de capsuni il facem prin a trage la tigaie capsunile cu untul,zaharul si menta.
Toate acestea merg la blender si sosul nostru este gata.
Citeşte mai mult...
 
Începe Tea&Coffee Festival 2015 PDF Imprimare Email
Bucatarie - Retete
Duminică, 25 Octombrie 2015 12:42


                     

    Zeci de evenimente în cafenele și ceainării bucureștene și o expoziție de ceai, cafea și accesorii, toate acestea vor putea fi vizionate în cadrul celei de

       -a 7-a ediții a Festivalului Ceaiului și al Cafelei.

    Evenimentul cuprinde, în perioada 22-28 octombrie, șase seri de manifestări artistice și culinare. Expoziția de ceai, cafea și accesorii, dar și Seara Românească, va avea loc în perioada 18-22 noiembrie la Romexpo, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de Învățătură.

     TEA&COFFEE Festival promovează consumul de ceai și cafea, îmbinând ritualurile servirii lor cu arta decorativă și vizuală. Pe parcursul celor șase zile, festivalul va aduce în prim plan momente culturale și gastronomice din țările cu tradiție în cultivarea și producția de ceai și cafea, precum și în prepararea și prezentarea unor băuturi pe baza acestora.

 

Citeşte mai mult...
 
GastroPan 2015: concursurile, demonstratiile si tehnologiile culinare vin in martie la Targu Mures PDF Imprimare Email
Bucatarie - Retete
Marţi, 27 Ianuarie 2015 16:50

               

    Gustul, inovatia, arta si tehnologia isi dau intalnire in perioada 19-21 martie 2015, in cadrul editiei a saptea a expozitiei GastroPan .

    Pe langa gama completa de solutii si tehnologii pentru afacerile din panificatie, cofetartie si HoReCa, evenimentul va dezvalui tendintele si talentele din domeniu, prin programul bogat in demonstratii si prin concursurile care vor premia Painea si Tortul Anului 2015.

    GastroPan va gazdui, la Centrul Expo President din Targu Mures, standurile a peste 130 de furnizori din panificatie, cofetarie si HoReCa, care isi vor prezenta ofertele celor 20.000 de vizitatori invitati - antreprenori si specialisti din industria de profil.

Mix de traditii si inovatii culinare

La standurile GastroPan vizitatorii vor urmari, de la procedeele artizanale de coacere a painii, pana la cele mai inovatoare tehnologii de productie. Vor descoperi cele mai noi sortimente de inghetata artizanala, ultimele tendinte din cofetarii si ciocolaterii si noutatile din gastronomie si HoReCa.

 

Citeşte mai mult...
 
Delicii de toamna. 5 retete cu prune pe care trebuie sa le incerci PDF Imprimare Email
Bucatarie - Retete
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 17:02

           Prunele sunt o sursa naturala de calciu, magneziu si potasiu, au o multime de fibre, vitamina A, vitamina C si vitamina E.


                   

 

     Asa ca nu strica sa le incerci si in cateva retete, pe langa magiunul de toamna si galustile cu prune sau mancarea cu prune uscate pe care ai invatat sa le faci de la mama. Noi ti-am gasit 5 retete cu care sa spargi monotonia si sa dai un gust special mesei.

Rata cu prune si varza rosie

Prune murate

Prajitura cu prune

Salata cu prune

Muschiulet de porc cu sos de prune

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 12

Abonare newsletter




Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social Bucatarie - Retete