Total Media News

Total Media News
Cum au evoluat exporturile militare romanesti in ultimii ani PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Decembrie 2013 19:22

             România a exportat armament şi tehnică militară în valoare de aproximativ 84 de milioane de euro în 2012, acesta fiind aproape cel mai scăzut nivel al exporturilor din ultimii 5 ani.

                             

     Scăderea faţă de exporturile similare din 2011 este de 36%, după cum arată rapoartele trimestriale ale Departamentului pentru Controlul Exporturilor (ANCEX), din subordinea MAE, consultate de gândul. Industria de apărare ajunge astfel la o performanţă la export aproape de nivelul anului 2008. România a pierdut clienţi importanţi de armament în 2012 şi nu a reuşit să compenseze suficient prin câştigarea unor contracte noi.

    SUA au rămas şi în 2012, la fel ca anul precedent, cel mai important client de armament al României, iar Olanda continuă să fie şi anul acesta cel mai important importator de tehnică militară românescă din Europa, în cadrul contractului multianual privind livrarea şi mentenanţa a două nave militare de patrulare.

Pe de altă parte, România a pierdut în 2012 clienţi importanţi de armament. Maroc, ţară care în anul precedent era al doilea cel mai mare client al României, cu importuri de armament în valoare de 22,5 milioane de euro, nu a mai intrat în 2012 în top, România exportând aici echipamente în modesta valoare de 74.000 de euro. În perioada 2010-2011, marocanii achiziţionaseră din România mai multe elicoptere militare de transport şi mentenanţa aferentă, în valoare totală de 65 de milioane de euro.

Citeşte mai mult...
 
Legislatie actuala 08.12.2013 PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Decembrie 2013 17:15

                                                                              

                       Monitorul Oficial, Partea I nr. 755 din 05/12/2013
      Hotărâre nr. 936/2013 - Hotărârea nr. 936/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii
     Normă metodologică 2013 - Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii din 27.11.2013
    Decizie nr. 479/2013 - Decizia nr. 479/2013 privind exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Inspectoratului de Stat în Construcţii de către domnul Andrei-Mihai Arghir
    Decizie nr. 480/2013 - Decizia nr. 480/2013 privind constituirea Comisiei de experţi pentru studierea situaţiei restaurării componenţei sculpturale "Poarta Sărutului" din cadrul ansamblului sculptural "Constantin Brâncuşi" de la Târgu Jiu

Citeşte mai mult...
 
COMUNICAT FC Rapid Bucuresti PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Decembrie 2013 21:55

                                                  

    “În pragul Sărbătorilor de iarnă, FC Rapid Bucureşti mulţumeşte reprezentanţilor presei sportive pentru atenţia acordată permanent echipei noastre şi mediatizării rezultatelor sportive obţinute de o formaţie retrogradată injust şi abuziv.  

În dorinţa unei relaţii bazate în continuare pe respect şi deschidere către informaţie adresăm ziariştilor rugămintea de a respecta adevărul pur chiar cu riscul de a pierde din senzaţionalul căutat deseori cu orice preţ.
 În acest sens dorim ca numele brandului Rapid să nu mai fie asociat cu numele unor persoane, poate respectabile, dar care nu au nicio legătură cu clubul nostru.
 Articole de genul celui publicat de către Fanatik sub numele <<şansa rapidului="">>, preluat şi de către alte publicaţii au darul doar de a produce confuzie în rândul suporterilor noştri şi evident, şi printre iubitorii neutri de ştiri sportive. Personal, ca director de imagine al FC Rapid Bucureşti am încercat, încerc şi voi încerca să menţin o relaţie normală, deschisă şi bazată pe respect cu presa sportivă, aşa cum cred că am procedat şi până acum, dar cu rugămintea adresată dumneavoastră de a verifica orice informaţie înainte de a o oferi opiniei publice.

Citeşte mai mult...
 
Exemplare remarcabile de fluturi exotici in expozitia permanenta a Muzeului ”Grigore Antipa” PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Decembrie 2013 21:20

               Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria conferințelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii în 10 exponate”.

              

      Acest proiect este realizat de către Muzeul „Antipa” în colaborare cu revista educațională ”Terra Magazin” și își propune să prezinte elevilor și publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanentă a Muzeului.Duminică, 8 decembrie 2013, vă invităm, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată Exemplare remarcabile de fluturi exotici în expoziția permanentă a Muzeului “Grigore Antipa”, susținută de către specialistul nostru, Dr. Mihai Stănescu.


    În primii ani ai secolului XX, dr. Grigore Antipa aduna cu asiduitate materiale destinate expoziției ce urma să se deschidă în noua clădire a Muzeului de Istorie Naturală din București.

Exemplarele de insecte exotice ce urmau să încânte ochii publicului bucureștean au fost cumpărate de la firma „Staudinger&Bang-Haas“ din Blasewitz (azi cartier în Dresda), unul dintre cei mai importanți comercianți de insecte din lume la acea dată.

Citeşte mai mult...
 
Pericol de insolventa: Cosmote si Germanos, amenintate din Jilava PDF Imprimare Email
Joi, 05 Decembrie 2013 17:13

        Companiile Cosmote si Germanos, ambele detinute de grupul elen OTE, au fost date in judecata de catre o firma din Jilava, care solicita intrarea lor in insolventa.

                                                          

      Firma de productie publicitara Globe Media Advertising cu sediul in Jilava, judetul Ilfov, a deschis mai multe procese la Tribunalul Bucuresti impotriva companiilor Cosmote siGermanos, la finele lunii noiembrie.  In unele dosare solicita intrarea in procedura de insolventa a celor doua companii.Intrebat de catre DailyBusiness.ro ce suma pretinde Globe Media Advertising de la cele 2 companii, avocatul firmei de productie publicitara a spus ca valoarea este confidentiala. 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 754 din 1133

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri