Total Media News

Total Media News
Conditii DRACONICE la pensionarea anticipata fara PENALIZARE PDF Imprimare Email
Duminică, 27 Octombrie 2013 13:27

     Legea pensiilor sancţionează drastic ieşirea din activitate înainte de îndeplinirea condiţiilor prevăzute în lege. Reducerea poate ajunge la 45% din pensia cuvenită


     Aproape 15.000 de pensionari beneficiază în acest moment de pensie anticipată fără penalizare din cele peste cinci milioane de persoane care primesc indemnizaţie.


     Alţi 99.464 de pensionari au ieşit din activitate mai devreme decât prevede legea şi beneficiază în acest caz de pensie anticipată parţială.

     Aceasta înseamnă că pentru fiecare lună de pensie anticipată parţială un pensionar primeşte mai puţin cu 0,7% decât ar fi primit în mod normal, sancţiune valabilă până la împlinirea vârstei legale de pensionare. Totodată, legea mai spune că reducerea financiară nu poate depăşi 45% din valoarea indemnizaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Emese Szasz a castigat competitia de spada de la World Combat Games PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 21:41

     În ziua de închidere a Jocurilor Mondiale de luptă, Emese Szasz (HUN) a dominat  competitia    de  spadă feminină, în timp ce Richard Kruse (MB) reușit    în competitia  de bărbați.

                      
     În competitia   de  spadă feminin, Ana Maria Brânză (ROM), Julia Beljajeva (EST), Xu Anqi (CHN) și Emese Szasz (HUN) s-au calificat în semifinale. Branza, scrimer de sus a sezonului 2012/2013 din femei spadă cu care se confruntă

     Meciul   din  semifinala   dintre  Emese Szasz   si Branza fost strâns, cu un mic avantaj pentru Branza la început , dar  spre finalul meciului, cu toate acestea, Szasz-au întors, a transformat meciul și a închis la 15:13   si  a  mers   la finala.

    În meciul medalia de bronz, Xu a   învins   pe  Branza  cu 15:10 , si  a  castigat   prima medalie  pentru  China, la scrimă la aceste Campionatele Mondiale.

Citeşte mai mult...
 
Romanii pot deconta partial tratamentele facute in strainatate PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 11:15

                Românii se pot trata de astăzi în spitalele din străinătate, iar tratamentele vor putea fi decontate de la stat.

 

     Nu integral, însă, afirmă pentru gândul preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi. „Serviciile vor fi decontate la preţurile din ţară. În plus, rambursarea se va face numai dacă serviciul medical este inclus în pachetul de servicii de bază din România”, a precizat şeful CNAS.

    Pentru a le fi decontate serviciile medicale suportate într-un spital dintr-o ţară membră UE, românii trebuie să achite costurile tratamentului şi să ceară factură, iar mai apoi, prin CNAS, îşi vor putea recupera o parte din bani.   

Citeşte mai mult...
 
Iar este INCHIS bulevardul Pavel Kiseleff azi si miine PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 07:28

             Daca  nu  putem   face  actiuni  care  sa  genereze  activitati             economice  benefice  pentru  toata  lumea  , mai  BLOCAM   un  bulevard  din  centrul  Bucurestiului.

                                            
        

     Aşadar, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 11:00, locuitorii Capitalei se vor putea plimba din nou cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur şi simplu la pas pe bulevardul Pavel Kiseleff, care va fi închis traficului rutier graţie campaniei BICICLEŞTI.

     Deşi de obicei este una dintre cele mai aglomerate artere din Capitală, în acest sfârşit de săptămână, porţiunea dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei va reintra în posesia celor care îşi doresc să îşi petreacă ziua liniştit, departe de trafic şi aglomeraţie.

Citeşte mai mult...
 
Sistemul TVA la incasare va deveni optional de la 1 ianuarie 2014 PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Octombrie 2013 15:26

          Trecerea la sistemul de TVA la încasare opţional este una dintre măsurile identificate ca fiind necesare să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ Dan Manolescu, la o conferinţă pe tema fiscalităţii.

                                                        

     El a afirmat că o parte din firme au constatat că această măsură nu le-a ajutat.Sistemul de TVA la încasare, care se aplică de la 1 ianuarie 2013, presupune că exigibilitatea taxei intervine la momentul încasării contravalorii livrărilor/prestărilor efectuate sau, în cazul facturilor neîncasate, în cea de-a 90-a zi calendaristică de la data emiterii facturilor.

     Codul Fiscal prevede că, de la 1 ianuarie 2013, două categorii de contribuabili aplică obligatoriu noul sistem de TVA - persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care au sediul activităţii economice în România, a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent nu depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei şi persoanele impozabile, cu sediul activităţii economice în România, care se înregistrează în scopuri de TVA în cursul anului calendaristic curent.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 776 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri