Total Media News

Total Media News
Parlamentul European a aprobat directiva creditului ipotecar PDF Imprimare Email
Luni, 16 Decembrie 2013 12:19

             Directiva privind creditul ipotecar a fost aprobata cu majoritate de voturi de Parlamentul European.


    Aceasta va asigura un nivel adecvat de protectie a consumatorilor atunci cand se imprumuta in vederea achizitionarii unei case.

   Noua directiva privind creditul ipotecar va acoperi toate imprumuturile acordate populatiei pentru cumpararea unei case, dar si creditele de nevoi personale, garantate cu ipoteca. Obiectivul directivei este sa creeze o piata competitiva si sa asigure un nivel ridicat de protectie al consumatorilor.Noile reguli europene vor reduce riscul ca un client sa cumpere un produs nepotrivit, care ar putea sa-l aduca intr-o situatie de supraindatorare si sa fie apoi supus procedurilor de executare silita.

    Noi reguli de informare a clientilor

   Pentru a creste increderea consumatorilor, directiva va introduce obligatia ca bancile sa prezinta clientilor o fisa cu informatii standard la nivel european, cum trebuie procedat acum la creditele de consum.Astfel, consumatorii vor beneficia de informatii detaliate intr-o maniera usor de inteles si vor fi, totodata, avertizati de riscurile asumate, in cazul in care creditul este acordat in valuta sau are o rata variabila a dobanzii.Creditorii vor fi obligati sa faca o evaluare documentata a capacitatii de rambursare a clientului inainte de acordarea imprumutului. Bancile nu vor putea conditiona acordarea creditului de incheierea unei asigurari de la o anumita societate.

Cand va intra in vigoare directiva?

Directiva urmeaza sa fie aprobata formal de Consiliul UE, dupa care va fi publicata in Jurnalul Oficial. De la aceasta data, statele membre au la dispozitie 2 ani pentru a implementa aceasta directiva. Astfel, cel mai tarziu, aceste reguli ar putea deveni obligatorii si la noi din 2016.O mare parte din drepturile consumatorilor prevazute de noua directiva sunt deja aplicate de bancile romanesti. In 2010, cand directiva creditului de consum a fost transpusa in legislatia nationala, prevederile acesteia au fost extinse si la nivelul creditelor cu ipoteca.

Citeşte mai mult...
 
Programe naţionale de utilitate publică în domeniul sportului PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Decembrie 2013 20:46

           

            Programe naţionale de utilitate publică în domeniul sportului


                 


         1.         Programul „Promovarea sportului de performanţă”

            Scop: organizarea, administrarea şi dezvoltarea unor activităţi sportive în vederea creşterii nivelului de performanţă.

            Obiective fundamentale: asigurarea condiţiilor de selecţie şi pregătire ale sportivilor, participarea la competiţii interne şi internaţionale şi organizarea de acţiuni şi manifestări sportive, educarea permanentă în şi prin sport.

            Acest program are în componenţa sa trei subprograme :

a) Subprogramul „Pregătire sportivă”;

b) Subprogramul „Calendar sportiv naţional”

c) Subprogramul „Calendar sportiv internaţional”

            2.         Programul „Sportul pentru toţi”

            Scop : cultivarea sportului pentru sănătate, educaţie şi recreere

Citeşte mai mult...
 
Agenda Actiunilor Sportive pentru luna decembrie 2013 PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Decembrie 2013 00:38


                   Agenda Acţiunilor                             Sportive  pentru luna decembrie 2013

                       


A. Competiţii sportive internaţionale care se desfăşoară în România


Citeşte mai mult...
 
A fost promulgata de Presedintele Traian Basescu modificarea Legii referendumului PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Decembrie 2013 08:13

           Preşedintele Traian Băssescu a promulgat modificarea Legii referendumului, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă seară de Administraţia Prezidenţială.


                                   

     Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va semna legea referendumului în data de 14 decembrie, la ora 23.59, în prezenţa presei şi a arătat că propunerea de revizuire a Constituţiei, în forma actuală, este "catastrofală" pentru România.

    "Chiar aşa fac şi chem şi presa să se vadă că am semnat-o", a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 Tv.

      El a arătat că, dacă modificarea făcută de USL ar fi una bună şi nu una făcută cu gândul la interesele celor două partide aflate temporar la putere, nu cu gândul la interesele lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, ar crea condiţii să se organizeze referendumul, dar nu o dată cu prezidenţialele.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat recent că va promulga Legea referendumului pe data de 14 decembrie noaptea, în condiţiile în care a primit motivarea Curţii Constituţionale, la Cabinetul său, în 5 decembrie dimineaţa, astfel că va aştepta cele zece zile legale.

Citeşte mai mult...
 
Pentru anul viitor un deficit bugetar de 2,2% din PIB, investitii care sa depaseasca 6% din PIB PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 21:06

           Primul-ministru Victor Ponta: Am stabilit pentru anul viitor un deficit bugetar de 2,2% din PIB, investiții care să depășească 6% din PIB; Salariul minim va crește la 850 de lei, începând cu 1 ianuarie, şi la 900 de lei, începând cu 1 iulie, iar pensiile vor fi majorate cu 3,76%

                                                      

    Declaraţii susținute de premierul Victor Ponta și vicepremierul Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor Publice, la finalul negocierilor cu delegația Comisiei Europene, FMI și Băncii Mondiale

    Victor Ponta: Bună seara! Aş vrea să fac o scurtă declaraţie, după care domnul vicepremier, ministru de finanţe, vă va da detalii şi vă va răspunde la întrebările dumneavoastră. Am finalizat cu bine astă-seară negocierile cu instituţiile internaţionale, Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială referitoare la bugetul pe anul 2014 şi la priorităţile noastre pentru anul 2014. Vreau să mulţumesc domnului Chiţoiu, domnului Voinea şi tuturor celorlalţi care au făcut parte din echipa coordonată de domnul vicepremier, pentru că, evident, nu a fost vorba despre nişte discuţii uşoare.
    Au fost abordate probleme extrem de dificile şi alegeri dificile referitoare la priorităţile pentru anul viitor. Aş vrea să vă precizez câteva dintre punctele care s-au aflat în discuţie şi asupra cărora, evident, am luat decizii pentru a putea anunţa astăzi şi mâine, în mod oficial, încheierea cu succes a acestor negocieri.
În primul rând, am stabilit pentru anul viitor un deficit bugetar atât ESA, cât şi pe cash, de 2,2% din PIB şi, evident, în scădere faţă de anul acesta, conform obligaţiilor pe care România le are ca ţară care a ratificat Tratatul de guvernanţă fiscală. Însă, un deficit de 2,2%, care va fi luat în calcul într-un PIB în care anul viitor se consideră că îşi va continua creşterea ca şi anul acesta, cu 2,2%.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 752 din 1134

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Prima pagina