Total Media News

Ştiri - Actualitate
Consiliul European PDF Imprimare
Politic
Duminică, 24 Iunie 2012 16:37

       

    Consiliul European este o instituție a Uniunii Europene. Este format din liderii de stat sau de guvern ai statelor membre ale Uniunii, Președintele Comisiei Europene și Președintele Consiliului European, actualmente Herman Van Rompuy. Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, actualmente Catherine Ashton, participă de asemenea la întruniri fără drept de vot.

                    

   Deși Consiliul European nu are nici o putere legislativă oficială, aceasta este învestit în temeiul Tratatului de la Lisabona, cu definirea "direcțiilor și priorităților politicilor generale" ale Uniunii. Este organismul strategic al Uniunii (cel care rezolva crizele), acționând ca o președinție colectivă a UE.

Citeşte mai mult...
 
Prima întrunire a Consiliului Naţional pentru Prevenirea si Combaterea Violentei in mediul scolar PDF Imprimare
Invatamant
Vineri, 22 Iunie 2012 07:54
Membrii Consiliului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei în mediul şcolar s-au întrunit într-o primă şedinţă de lucru, luni, 18 iunie, la sediul MECTS. Întâlnirea Consiliului a fost prezidată de Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, domnul Stelian Victor Fedorca.

În cadrul întrunirii au fost discutate o serie de aspecte organizatorice cu privire la activitatea consiliului în raport cu obiectivul propus - iniţierea de campanii de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar, obiectiv ce reprezintă o prioritate naţională pentru România în acest moment.
Citeşte mai mult...
 
Conferinta Internationala IMEDIPA de Drept si Politici de Concurenta PDF Imprimare
Invatamant
Marţi, 19 Iunie 2012 14:28

    Centrul de Studii în Dreptul Concurenței din cadrul Facultății de Drept a Universității din București organizează, împreună cu Consiliul Concurenței din România și IMEDIPA, în zilele de 28 și 29 iunie 2012, Conferința Internațională IMEDIPA de Drept și Politici de Concurență, ediția a 6-a.

 

    Organizată sub supervizarea științifică a Comitetului Internațional Consultativ al IMEDIPA, organizație non-profit, Institutul de Drept și politici de Concurență cu sediul în Atena, Grecia și a Centrului de Studii în Dreptul Concurenței din cadrul  Facultății de Drept, Universitatea din București, conferința se desfășoară sub auspiciile Consiliului Concurenței din România.

Citeşte mai mult...
 
The Dark Knight Rises PDF Imprimare
Film
Luni, 18 Iunie 2012 19:09

      Filmul The Dark Knight Rises promite sa vina cu una dintre cele mai spectaculoase imagini din istoria cinematografiei.

                           

  Actiunea din film, desi se petrece in Gotham, celebrul oras din seria Batman, este realizata in New York, unde regizorul a pregatit cateva scene absolut fara egal.

Citeşte mai mult...
 
Christine Lagarde: UE are un termen foarte scurt sa dea semnale puternice PDF Imprimare
International
Duminică, 17 Iunie 2012 16:28

      Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde i-a îndemnat pe europeni să dea cât mai rapid un semnal puternic al "voinţei lor colective de a-şi consolida uniunea monetară", într-o intervenţie, sâmbătă, înaintea alegerilor legislative din Grecia, cruciale pentru euro.


   " Într-un termen foarte scurt, poate mai puţin de trei luni, este necesar ca europenii, în special cei din cadrul zonei euro, să dea semnale puternice privind voinţa lor colectivă de a-şi consolida uniunea monetară ", a declarat Lagarde pentru cotidianul francez Libération.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 285 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate