Total Media News

Ştiri - Actualitate
Incepe a 5-a Editie “5 Licee 5 Muzee” Citeste mai mult: Incepe a 5-a Editie “5 Licee 5 Muzee” PDF Imprimare
Invatamant
Miercuri, 22 Februarie 2012 20:00

    Joi, 23 februarie 2012, ora 12:00, in Sala de Festivitati a Colegiului National Sfantul Sava Bucuresti se va da startul celei de a 5-a Editii a Proiectului “5 Licee 5 Muzee”.

Devenit deja traditie, proiectul a ajuns la editia aniversara cu numarul 5 care debuteaza in aceasta saptamana cu o conferinta de lansare ce ii va aduce impreuna pe toti participantii la aceasta etapa – initiatori, organizatori, elevi si profesori.Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale.

Citeşte mai mult...
 
Ferme mai productive economic cu 20% PDF Imprimare
Esential
Marţi, 21 Februarie 2012 10:15

Efectele unui mineral din Romania, unic in lume

Dupa aproape un an si jumatate de administrare a dolomitei amorfe la vacile de lapte si taurasi, directorul fermei SC Managra SRL din Satu Mare dar si directorul companiei producatoare de produse lactate ce achizitioneaza lapte de la acesta ferma vorbesc despre efectele pe care administrarea acestui produs le are asupra vacilor dar si in economia fermei.

          

 

"Am inceput administrarea dolomitei amorfe de la Delnita dintr-o intamplare, la inceputul lunii iunie 2010 cand, din cauza lipsei de pe piata a calciului, am fost nevoiti sa ne orientam spre alti furnizori.

Citeşte mai mult...
 
Pomicultura şi viticultura, lovite de ger PDF Imprimare
Esential
Vineri, 17 Februarie 2012 09:33
   

După ce în 2011 agricultura a avut un avans spectaculos, care a contribuit cu peste 16% la creşterea Produsului Intern Brut înregistrată în primele nouă luni ale anului, seceta din a doua jumătate a anului trecut şi gerul din ultimele luni anunţă un an agricol greu.

 

                  

Chiar dacă ninsorile recente ar putea reface deficitul de apă înregistrat în sol din cauza secetei, gerul are potenţialul de a da peste cap sectorul pomicol şi pe cel viticol. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale analizează în prezent impactul pe care frigul îl va avea asupra culturilor.

„La ora actuală facem nişte analize dacă gerul care a fost înainte de viscol a afectat sectorul de vie şi de pomicultură", a declarat ieri Stelian Fuia (foto), ministrul Agriculturii.Inundaţii după secetăInstituţia face evaluări pentru a vedea dacă topirea zăpezilor va determina inundaţii, în special în zonele care au sisteme de secare, a adăugat Fuia, după o întâlnire cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură. Culturile de cereale au fost afectate serios de seceta din toamnă, unii agricultori vorbind despre pierderi de 30-40% pentru grâu şi orz, în timp ce recolta de rapiţă este considerată compromisă.Prezent ieri la Bucureşti, Cioloş a vorbit despre rolul României în negocierile pe marginea noii Politici Agricole Comune, iniţiată anul trecut de Comisie. „Cred că este important ca România să se regăsească în mod activ şi să nu piardă trenul în aceste discuţii care au loc acum", a declarat comisarul european.

 
Editura ALLFA lanseaza o noua colectie de literatura PDF Imprimare
Cultura
Vineri, 17 Februarie 2012 08:28

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, va invita in lumea celor mai frumoase povesti de dragoste, cu ocazia lansarii unui nou proiect editorial: colectia Iubiri de altadata.

             

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, va invita in lumea celor mai frumoase povesti de dragoste, cu ocazia lansarii unui nou proiect editorial: colectia Iubiri de altadata. Aceasta debuteaza cu patru titluri: O mica gluma, de Anton Pavlovici Cehov; Dom Casmurro, de Joachim Maria Machado de Assis; Sotii de artisti, de Alphonse Daudet si Iubire si gimnastica, de Edmondo de Amicis.

Citeşte mai mult...
 
ROD, un proiect Cărtureşti PDF Imprimare
Cultura
Joi, 16 Februarie 2012 08:30

“ROD” [ROmanian Design] a fost iniţiat de Cărtureşti în luna decembrie a anului 2011. Ideea era să construim un proiect prin intermediul căruia să expunem, să promovăm şi să vindem produse cu design românesc. De ce?, pentru a suplini o lipsă: este foarte dificil să găsim obiecte româneşti de design în magazinele specializate. Apoi, deoarece, fără expunere adecvată şi fără promovare nici artiştii nu produc, nici publicul nu ajunge să-i cunoască şi aprecieze. Astfel, ne-am propus să lucrăm împreună cu creativii autotoni şi le-am oferit unul dintre cele mai bune spaţii de retail cultural din Bucureşti: Mansarda Cărtureşti“ROD” este o platformă deschisă şi, implicit, un centru de iradiere pentru ceea ce înseamnă design românesc. În Mansarda 15 veţi găsi idei, obiecte funcţionale şi frumoase, poveşti şi tendinţe, recontextualizări şi interpretări ironice, design şi designeri.
Vrem să încurajăm tinerii creatori şi să găsim produse autentice pe care să le facem accesibile unui public care ştie să le aprecieze.

Call for proposals

Loc de desfăşurare: Mansarda 15, librăria Cărtureşti, str. Arthur Verona, nr. 13 - 15

Durata proiectului: 1 februarie, 2012 -15 iunie, 2012

Secţiuni:

- obiect utilitar şi decoraţiuni interioare

- accesorii şi obiecte vestimentare

- fotografie şi grafică

- jucării şi obiecte decorative pentru copii

Criterii de eligibilitate:

- Designul obiectelor trebuie să fie original şi să aparţină aplicantului. Nu sunt acceptate reproduceri

- Obiectele trebuiesc predate în forma lor finală de prezentare

- Cretivitate, inovaţie, aspectul estetic al produsului, funcţionalitate, calitatea şi producţia responsabilă a materialelor,

Termeni si conditii

- Înscrierile se fac la adresele de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- E-mailul trebuie să conţină o scurtă prezentare a aplicantului; o descriere a obiectului(lor) propus(e) care să includă materialele, tehnica şi preţul recomandat; fotografie / link; date de contact (e-mail, telefon)

- Vor fi contactaţi doar aplicanţii acceptaţi. Anunţul se va face prin e-mail

- Nu acceptăm produse cu mesaje discriminatorii şi/sau ofensatoare

Data limită de inscriere a proiectelor: 1 martie, 2012

Despre Carturesti

Obiectivele proiectului: crearea unei pieţe de desfacere, promovarea designerilor prin intermediul evenimentelor dedicate, crearea unor branduri autohone.

 


Pagina 312 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate