Total Media News

Stiri - Economie
Ministerul de Finanţe pierde un proces intentat de o firmă din România. PDF Imprimare
Financiar
Vineri, 07 Octombrie 2011 16:21

       Siemens IT Solutions and Services, reprezentaţi de avocaţii de la bpv Grigorescu Ştefănică, câştigă arbitrajul împotriva Ministerului Finanţelor Publice şi Oficiului de Plăţi şi Contractare Phare.

   Ministerul de Finanţe va achita aproximativ 3 milioane de euro diviziei de IT a Siemens, reprezentând parte din preţul contractului, precum şidaune, dobânzi şi cheltuieli de judecată.

Citeşte mai mult...
 
Campanie de sprijinire a IMM-urilor PDF Imprimare
Financiar
Marţi, 04 Octombrie 2011 12:30

 

Fapte, nu vorbe! Campanie AFS de sprijinire a IMM-urilor prin acordarea de credite mai ieftine

Campanie de sprijinire a IMM-urilor: in luna Octombrie, Access Financial Services- IFN SA (“AFS”) ofera Credite fara Comision de acordare si cu Comision de analiza Zero

AFS isi propune sa sprijine si mai activ  societatile comerciale mici si mijlocii, prin renuntarea la comisionul de acordare a creditului si la comisionul de analiza financiara, pentru toate contractele de credit incheiate in cursul lunii Octombrie 2011. 

Citeşte mai mult...
 
Ce modificări fiscale se aplică de la 1 octombrie PDF Imprimare
Financiar
Marţi, 04 Octombrie 2011 09:02
 

    Începând de astăzi    (01  octombrie  2011  )  intră în vigoare şi o parte din modificările Codului Fiscal.

 

   Este vorba despre depunerea trimestrială a declaraţiei unice de către firmele mici şi alte categorii de contribuabili, precum şi despre modificarea ordinii de stingere a datoriilor către bugetul statului. 

  Potrivit modificărilor Codului Fiscal, începând cu data de 1 octombrie "toate obligaţiile fiscale principale se sting în ordinea vechimii. Asta înseamnă că o companie care are datorii la bugetul statului va plăti mai întâi datorie şi abia apoi dobânzile şi penalităţile de întârziere.

  În acest fel, firmele care au restanţe la buget şi le vor stinge mai uşor. Până acum, atunci când o sumă de bani era virată pentru plata impozitelor sau contribuţiilor sociale întârziate, Fiscul o folosea pentru stingerea penalităţilor de întârziere.

  Reprezentanţii mediului de afaceri spun că această modalitate de stingere a datoriilor a dus multe firme în faliment, după ce nu au mai reuşit să iasă din spirala datoriilor. Tot începând din această lună, firmele care au o cifră de afaceri mai mică de 100.000 euro pe an şi cel mult trei salariaţi depun declaraţia unică 112 trimestrial şi nu lunar, ca până acum.

  În aceeaşi situaţie sunt şi persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, persoanele fizice care exercită profesii libere, precum şi asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, care au personal angajat cu contract individual de muncă. Practic, aceşti contribuabili au scăpat de declaraţia unică până la 25 ianuarie, când o vor depune pe cea aferentă ultimului trimestru al anului 2011.

 

   ** sursa   : MONEY.ro

:

 
Pachetul Mazda All-Inclusive PDF Imprimare
Auto
Joi, 29 Septembrie 2011 09:48

In perioada septembrie-decembrie, Mazda6 si suv-ul CX-7 vor fi disponibile pe piata locala la preturi speciale si cu o serie de dotari suplimentare, unele venind in intampinarea noilor reglementari care atrag obligativitatea folosirii anvelopelor de iarna in sezonul rece.

Astfel, clientii care vor alege Mazda6 & CX-7 vor beneficia de garantie extinsa la 5 ani (in limita a 150.000 de km.), discount aplicat la dealer si de campania de finantare prin UniCredit Leasing. In plus, fata de dotarile standard, modelele vor fi livrate cu un pachet suplimentar de iarna, constand in jante din aliaj si pneuri de iarna Bridgestone.

 

                                    

 
Guvernul a aprobat acordul renegociat cu Bechtel PDF Imprimare
Financiar
Joi, 29 Septembrie 2011 07:19

Executivul a aprobat forma renegociată a contractului statului român cu firma Bechtel, Ministerul Transporturilor pregătind deja licitaţiile pentru tronsoane la care compania americană a renunţat în urma renegocierii.  

"Am luat de pe umerii românilor ceea a pus guvernul Năstase, acel stigmat de cetăţean de rangul 3 în Uniunea Europeană. Chiar şi acum avem probleme ca urmare a contractului de construire a autostrăzii Transilvania, din pricina modului prin care a fost adjudecat şi a clauzelor care-l guvernau", a declarat ministrul Anca Boagiu, referindu-se la contractul pentru autostrada Transilvania.

Boagiu a reiterat faptul că noua formă a contractului cu Bechtel aduce statului român o economie de 6 miliarde de euro, iar la avantajele pe care le-a menţionat anterior, ministrul Transporturilor a adăugat faptul că au  fost schimbate termenele de plată a facturilor de la 25 de zile la 65 de zile, iar garanţia lucrărilor a fost extinsă de la 24 la 30 de luni. În plus, cuantumul total al claimurilor depuse de Bechtel a fost coborât de la 380.000.000de euro la 115.000.000 euro, plătibili în trei tranşe, până în luna mai 2012.

MTI a început deja procedurile pentru organizarea licitaţiilor pe tronsoanele de autostradă la care Bechtel a recnunţat.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 431 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie