Total Media News

Stiri - Economie
Analiza piata auto 7 luni din acest an PDF Imprimare
Auto
Marţi, 20 August 2019 16:22
                         
   Piața auto din România: deși ritmul de creștere al vânzărilor s-a temperat în ultimele 2 luni, evoluția la 7 luni din acest an consemnează o creștere solidă (+ 9,5%).
In luna iulie, consemnăm o creștere a pieței totale de 3,1% comparativ cu luna similară a anului  anterior. Astfel, după primele șapte luni din 2019, se înregistrează o creștere generală de 9,5%  comparativ cu aceeași perioadă din 2018. In acest context, este de reținut faptul că, spre deosebire  de majoritatea Statelor Membre UE, România înregistrează o creștere continuă a pieței în ultimele 12  luni (o singură lună fiind în scădere – martie 2019).
..........
Citeşte mai mult...
 
Guvernul modifică prevederile Codului Rutier pentru a preveni ”live-ul la volan” PDF Imprimare
Auto
Marţi, 13 August 2019 19:24

              

                   Imagini pentru volan  poza

  Guvernul a adoptat noi modificări ale Codului Rutier care au drept scop prevenirea accidentelor de circulație provocate de faptul că șoferului i-a fost distrasă atenția de folosirea telefonului mobil, inclusiv pentru realizarea unei transmisiuni  în direct pe rețelele de socializare. 

 

   Astfel, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

  Nerespectarea noilor prevederi se va sancționa cu patru puncte de penalizare și amendă cuprinsă între 6-8 puncte-amendă. Vor fi sancționați cu amendă și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

 

Citeşte mai mult...
 
Analiza privind situatia inmatricularilor de autoturisme din Europa si Romania in luna Iulie 2019 PDF Imprimare
Auto
Luni, 12 August 2019 14:32
                        
   Analiza privind situatia inmatricularilor de autoturisme din Europa si Romania in luna Iulie 2019 si  primele 7 luni din acest an
    Inmatriculare a Vehiculelor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), in luna Iulie a.c. au fost  inmatricuate 23.206 autoturisme noi, aceasta cifra fiind cu 52,6% mai mare decat cea inregistrata  in luna similara a anului trecut (cand au fost inmatriculate 15.210 autoturisme). Acesta este cel mai  mare volum de autoturisme noi inmatriculate intr-o luna iulie din ultimii 10 ani, dar trebuie retinut faptul ca, este foarte posibil ca el sa reflecte o situatie similara cu cea din august 2018 (cand o parte din inmatricularile de autoturisme noi au fost rezultatul intrarii in vigoare la 1 sept. 2018 a cerintelor de omologare conform standardului WLTP). Iar anul acesta, situatia se poate repeta.
     Ca urmare, pe totalul primelor 7 luni din 2019, inmatricularile de autoturisme noi din
Romania ajung la un volum de 94.826 unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 26,0% fata de  perioada similara a anului trecut.
Citeşte mai mult...
 
Rezervele internaționale - iulie 2019 PDF Imprimare
Financiar
Vineri, 09 August 2019 10:01

                    

 

     La 31 iulie 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 35.473 milioane euro, față de 32.569 milioane euro la 30 iunie 2019.

    În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 3.633 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 2.000 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 729 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

 

Citeşte mai mult...
 
Regulament de bloc. PDF Imprimare
Imobiliar
Joi, 08 August 2019 11:13

           

                           

   Potrivit Legii 196/2018, asociațiile de proprietari sunt obligate, până în luna septembrie 2019, să adopte un document prin care se stabilesc regulile de comportament din bloc, cunoscut sub numele de regulament de bloc.

     Regulamentul de bloc va trebui respectat de către toți locatarii din bloc, fie că aceștia sunt și proprietarii apartamentelor sau chiriași ori persoane ce locuiesc o perioadă limitată în acel bloc. În cazul nerespectării regulamentului de bloc, cei afectați pot sesiza președintele sau comitetul executiv al asociației despre nerespectarea regulilor de conviețuire în imobil.

     Cu o întârziere semnificativă, modelul regulamentului de condominiu ce trebuie să existe obligatoriu în toate blocurile de locuințe a fost oficializat. Modelul realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) trebuie să fie luat în vedere la nivelul tuturor asociațiilor de proprietari, obligația adoptării lui de către proprietari fiind înscrisă în lege, cu termen-limită la finele lui septembrie.                După ce e dezbătut și adoptat cu votul majorității, documentul va trebui să ajungă la toți cei care locuiesc în bloc și respectat de către toți locatarii.

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 348

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie