Total Media News

Stiri - Economie
Pretul apelurilor in retelele de telefonie scade de la 1 ianuarie PDF Imprimare Email
IT
Duminică, 18 Decembrie 2011 09:45
  

ANCOM va reduce, de la 1 ianuarie 2012, tarifele de interconectare pentru retelele de telefonie mobila cu pana la 30%, la 0,0405 euro pe minut, iar de la 1 septembrie tariful practicat de operatori va fi de 0,0307 euro pe minut.

 

 

Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt platite intre operatori pentru convorbiri in afara retelei. Ultima reducere a tarifelor de interconectare pe segmentul telefoniei mobile a avut loc la 1 ianuarie 2009 pentru operatorii Vodafone si Orange, iar pentru Cosmote, RDS&RCS si Telemobil la 1 iulie 2010. "Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2012, tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila va fi de 4,05 eurocenti pe minut. A doua etapa de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va avea loc la 1 septembrie 2012 cand se va practica un tarif de 3,07 eurocenti/minut", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Potrivit datelor autoritatii, reducerile din prima etapa sunt cuprinse intre 19% si 30%, pana la niveluri simetrice pentru toti operatorii de telefonie mobila - Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone, urmate de o a doua etapa de reducere cu 24% a tarifelor tuturor operatorilor, incepand cu 1 septembrie 2012.

In privinta tarifelor de interconectare pentru retelele de telefonie fixa, nivelurile propuse au ramas neschimbate fata de cele propuse in consultare si anuntate de ANCOM in prima parte a lunii august.

Astfel, tarifele de interconectare pentru retelele de telefonie fixa care vor fi practicate de cei 52 de operatori de profil vor scadea cu 15% la 1 ianuarie, de la 0,97 eurocenti/minut la 0,82 eurocenti/minut, si cu 18% la 1 iulie 2012, la 0,67 eurocenti/minut, rezultand o reducere cu aproximativ 31% a tarifelor actuale de terminare a apelurilor in retelele de telefonie fixa pana la mijlocul anului viitor. "Tarifele nu vor mai putea fi diferentiate in functie de intervale orare", se precizeaza in comunicat.

Ultima reducere a tarifelor de interconectare pe segmentul telefoniei fixe a avut loc la 1 iulie 2009.

Tarifele propuse de ANCOM au fost stabilite pe baza unor analize comparative cu nivelurile tarifelor de terminare din alte state europene.

ANCOM urmeaza sa notifice noile tarife Comisiei Europene, Organismului autoritatilor europene de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice (BEREC) si autoritatilor nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene.
Comisia Europeana, BEREC si celelalte autoritati de reglementare vor putea transmite ANCOM comentarii si observatii in termen de o luna de la data notificarii.

Potrivit datelor ANCOM, piata telecom a scazut cu 6,6% in 2010, la 3,6 miliarde de euro (15,3 miliarde de lei).

 

 

 

*** sursa  :  www.incont.ro

 
3 orase romanesti sunt in topul mondial al conexiunilor la Internet PDF Imprimare Email
IT
Marţi, 13 Decembrie 2011 08:15
 

Romania s-a clasat pe locul 4, cu o viteza de upload de 12,20 Kbps si pe locul 5 la download cu 25,78 Mbps, in fata unor state cu pretentii precum Germania (15,24 Mbps), Japonia (14,64 Mbps) sau Statele Unite (12,18 Mbps).  

 

   

     O pozitie foarte buna ocupa si Republica Moldova pe locul 9 cu o viteza de upload de 10,86 Mbps si pe 14 la download cu 17,79 Kbps, dintr-un total de 174 de tari.Topul a fost realizat pe o perioada de aproape doi ani, intre 31 mai 2009 si 30 noiembrie 2011, fiind necesare peste 100.000 de IP-uri unice pentru fiecare stat. Pe prima pozitie la upload s-a clasat Coreea de Sud cu o viteza de 27.01 Mbps, iar tara cu cea mai mare viteza de download este Lituania cu 31,7 Mbps.

 
    Clasamentul pe orase a fost fost realizat in acceasi perioada, necesitand peste 75.000 de IP-uri unice pentru fiecare localitate. Orasul cu cea mai rapida conexiune este Vilnius, capitala Lituaniei, cu o viteza de download de 36,43 Kbps si ipload de 28,35 Mbps
.
       Trei dintre primele zece orase la nivel modial sunt din Romania: Iasi pe locul sapte cu 29,49 Kbps, Bucuresti pe noua cu 28,73, iar Constanta pe zece cu 28,52 Kbps. Alte localitati romanesti in primele 30 de orase din lume sunt: Timisoara pe locul 14 cu 25 Kbps, pe 18 Cluj Napoca cu 23,95, iar pe 24 Chisinau cu 20,32 Kbps.    Totul a fost realizat de Ookla, una dintre primele companii in domeniul aplicatiilor de testare si diagnosticare a aplicatiilor web. Clasamentele se realizeaza pe baza a miliarde de teste realizate pe speedtest.net si pingtest.net, din cele mai diverse locatii: locuinte, sedii de companii, scoli etc.Testeaza-ti viteza conexiunii Internet pe speedtest.net .

 

 

 

Sursa: netindex.com

 

,
 
Comoara uitata : Library Janitor Descopera Cache Moneda de argint PDF Imprimare Email
Financiar
Luni, 12 Decembrie 2011 22:08
 

  Un  curios  bibliotecar    îngrijitor în oraşul bavarez Passau a descoperit un tezaur de monede de argint vechi şi medalii care au fost  trecute cu vederea pentru mai mult de două secole.

 

     Surpriza găsi este relatărilor valoare la fel de mult de şase cifre. Portar Höls Tanja a avut de multe ori trecut printr-o cutie de lemn modest depozitate deplasare într-o arhivă în bibliotecă Passau de stat istoric, dar nu a fost până la aproximativ două săptămâni în urmă că curiozitate am mai bun din ei şi ea a fost decisă uitam inauntru.

  Ceea ce ea, au fost descoperite zeci de monede, cele mai multe dintre ele realizate din argint. "Nu  am  avut  nici  o  idee  ca am găsit o comoară," 43 de ani, a declarat agenţiei de ştiri germană DAPD miercuri. Dar când ea a spus şeful bibliotecii în oraşul bavarez ceea ce văzuse, si-a dat seama imediat valoarea lor.

 

 

 

                      

"This find is a real bonanza," Markus Wennerhold said, adding that it happened to coincide with preparations for the library's 400th anniversary.

The library believes that the collection of 172 well-preserved coins likely belonged to Passau's prince-bishops. Wennerhold suspects that they were hidden there around 1803 during Germany's secularization, when such church assets were transferred to the state. They may have wanted to keep them out of the hands of tax officials.

Old Furniture and a Stuffed Crocodile

Dating back from the years between the Roman Empire and Napoleon's rule, initial Internet research has revealed that the coins are worth a "low six-figure sum," Wennerhold said. Experts must now determine their exact value. The most valuable pieces will likely turn out to be decorative medals from the Baroque era, Wennerhold estimated.

The coins were probably forgotten because their value was underestimated by past library workers, Wennerhold told DAPD. "None of the current workers here knew that these coins existed," he said.

Library janitor Höls said she frequently goes to the fourth-floor archive -- where old furniture and even a stuffed crocodile are also stored -- in order to retrieve books for library patrons. The wooden box containing the coins was even periodically dusted by library employees without an inkling as to what was inside, Wennerhold said.

This week the Passau state library plans to release photos of each coin on its homepage. Next year they will be put on display as part of the library's anniversary celebration. Founded in 1612 as part of a Jesuit college, the library claims to be home to one of the oldest book collections in Germany.

 

 

 

***  sursa  :

                         

 
" desteptii " nu vor mai putea inmatricula masinile in Bulgaria ? PDF Imprimare Email
Auto
Luni, 12 Decembrie 2011 21:14

S-ar putea ca românii "destepti " care isi inmatriculau masinile in Bulgaria, ptr. a evita plata taxelor din Romania, nu vor mai putea circula in Romania.

    Exista un Proiect de lege ptr. modificarea conditiilor de circulatie in Romania a masinilor si remorcilor inmatriculate in alte tari.

 

            

 
Nokia N9 PDF Imprimare Email
IT
Duminică, 04 Decembrie 2011 12:49

Nokia  N9    si  in  Romania   

 Îţi prezentăm un smartphone cu un ecran generos, pe întreaga suprafaţă a telefonului. Are un aspect plăcut datorită suprafeţei de sticlă curbată, rezistentă la zgârieturi, care se îmbină perfect cu corpul compact al telefonului. Există inovaţie chiar şi în cel mai mic detaliu. Afişajul AMOLED plin de culori aduce totul la viaţă, iar sticla curbată îţi permite să glisezi mai uşor degetul pe ecran  pentru  a  parcurge  aplicatiile . 

 

Un mod mai bun de a utiliza un telefon

Totul se rezumă la o simplă glisare a degetului pe ecran. Datorită acestei idei, utilizarea telefonului pare lipsită de efort şi naturală. Nu există taste pentru întoarcere la pagina anterioară sau la ecranul principal - doar un flux continuu de aplicaţii. Glisează degetul pe orice colţ al afişajului pentru a reveni la ecranul principal, apoi comută între cele trei ecrane principale.

     

Aşa trebuie procedat


  Trei afişaje uşor de utilizat, cu tot ce ai nevoie. Deschide o aplicaţie nouă din cunoscutul ecran Aplicaţii sau comută pe ecranul Aplicaţii deschise pentru a trece de la o aplicaţie deschisă la alta - o opţiune excelentă pentru reluarea lucrului cu aplicaţia de unde ai rămas. Ecranul Evenimente este locul în care poţi vedea ce se întâmplă în lume, în timp real. Cele mai noi ştiri de pe Facebook şi Twitter, e-mailuri în timp real şi alte notificări, toate într-un singur loc. 

Aplicaţia Hărţi este din ce în ce mai bună


   Ajungi unde doreşti cu ajutorul funcţiei gratuite de navigaţie pietonală şi auto şi indicaţii vocale de deplasare pas cu pas. Găseşti cele mai interesante locaţii din oraşul tău,

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 318 din 324

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie