Total Media News

Stiri - Economie
Toyota si Lexus se afla in topul preferintelor clientilor de flote PDF Imprimare
Auto
Marţi, 20 Decembrie 2011 20:20

            Toyota si Lexus obtin performante peste asteptari in randul managerilor de flote din Marea Britanie, cu cele mai bune scoruri in categorii cheie, coform studiului Sewells privind atitudinea si preferintele managerilor de flote.

                        Editia din 2011 a Studiului privind atitudinea si preferintele managerilor de flote, realizat de compania de cercetare specializata in sectorul auto Sewells din Marea Britanie, arata ca “fiabillitatea si calitatea”, precum si “serviciile post vanzare, mentenanta si costurile de reparatie” sunt cele mai importante criterii de alegere a unui vehicul  pentru un manager de flote. 

 

     

Studiul arata ca, in categoriile amintite, Toyota exceleaza, obtinand scorurile cele mai inalte  pentru servicii post vanzare si aprecieri foarte bune in ceea ce priveste calitatea si fiabilitatea vehiculelor.

 Lexus a primit un scor similar in categoria vehiculelor premium.

Rezultatele acestui studiu vin sa confirme angajamentul marcilor Toyota si Lexus de a raspunde cat mai bine nevoilor clientilor sai si a oferi o gama cat mai variata de modele, adaptata acestor nevoi.

Johan Verbois, General Manager Toyota si Lexus Fleet & Remarketing, a declarat: “Suntem incantati de rezultatele obtinute in urma studiului realizat de catre Sewells in Marea Britanie. Suntem multumiti de faptul ca eforturile noastre sunt recunoscute de cei care iau decizii in industrie. In ultimii ani am facut investitii suplimentare in Europa, avand in vedere ca sectorul de flote este o tinta majora pentru noi in 2012 si in anii ce vor urma. Vom continua sa depunem eforturi sustinute pentru a ne asigura ca vehiculele Toyota si Lexus raspund nevoilor clientilor nostri, oferind atat servicii de calitate, cat si produse inovative.

 
Teapa deceniului in industria auto: Cum a dus Ford cu vorba statul roman PDF Imprimare
Auto
Duminică, 18 Decembrie 2011 10:43
 

     Romania a oferit americanilor de la Ford un ajutor de stat urias si a garantat un imprumut de aproape jumatate de miliard de euro, bazandu-se pe promisiunile privind lansarea, in 2010, a primului model "made in Romania".

     La 4 ani distanta de la acordul cu statul roman, americanii n-au produs niciun singur automobil original la Craiova.

 

  

     "Ford s-a angajat sa produca 300.000 de automobile pe an si produce 20.000 de remorci", a rabufnit, miercuri, presedintele Traian Basescu, intr-un discurs sustinut la Camera de Comert Romano-Americana.Asta dupa ce Romania a oferit producatorului american un ajutor de stat de 143 milioane de euro (in perioada 2008-2012) si i-a garantat un imprumut de 400 milioane de euro luat de la Banca Europeana de Investitii pentru dezvoltarea uzinei de la Craiova.Declaratia de miercuri a presedintelui a fost prima iesire de acest gen a autoritatilor romane in ultimii 2 ani, dovada ca acestea s-au cam saturat de promisiunile americanilor.

       

    Daca ar fi sa urmeze ad-literam prevederile contractului de privatizare, compania ar trebui sa plateasca penalitati de 14 milioane de euro pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile.Este putin probabil ca Ford sa fie obligat de autoritatile romane sa plateasca amenda, insa declaratia sefului statului trebuie privita ca un avertisment serios pentru americani. Daca acestia nu incep productia in 2012, s-ar putea sa se puna problema rezilierii contractului de privatizare.Ce au promis si ce au realizat americanii la Craiova?In 2008, Ford promitea investitii totale de peste 675 milioane euro pana in 2012 si cheltuieli totale de peste 1 miliard euro, lansarea noului model in vara lui 2010 si o productie de 50-60.000 de automobile in 2010, 250.000 in 2011 si 300.000 in 2012.De atunci, Ford a demarat asamblarea Transit Connect, in septembrie 2009, a deschis o sectie de vopsitorie si a preluat distributia Ford in Romania prin deschiderea Companiei Nationale de Vanzari. Investitiile au ajuns la 350 milioane de euro.In rest, numai promisiuni. "Ford a ramas in Romania consecvente angajamentelor strategice, insa noi producem in functie de cererea pietei", a declarat acum cateva luni, pentru DailyBusiness.ro, Nadia Crisan, membru in Consiliul de Administratie al Ford Romania.

 

     "Vrem sa vedem ce se intampla in aceasta vara cu statele europene care au probleme economice majore si cum va impacta aceasta situatie puterea de cumparare. Avem  angajamente de 675 milioane de euro, acesti bani vor fi investiti in totalitate la fabrica de la Craiova", a explicat oficialul Ford.Evolutia crizei nu a adus, insa, deloc vesti bune, motiv pentru care, la nivel international, Ford a anuntat ample restructurari de activitate si personal. Niciun cuvant insa despre investitia din Romania."Suntem inca in intarziere fata de planul initial, din cauza crizei, dar vorbim numai de o intarziere, nu de o schimbare a planurilor. Vom ajunge la o productie efectiva de 250.000-300.000 de masini anual, dar putin mai tarziu", a declarat, in septembrie, Wolfgang Schneider, vicepresedintele Ford Europa, potrivit Zf.ro

 
Pretul apelurilor in retelele de telefonie scade de la 1 ianuarie PDF Imprimare
IT
Duminică, 18 Decembrie 2011 09:45
  

ANCOM va reduce, de la 1 ianuarie 2012, tarifele de interconectare pentru retelele de telefonie mobila cu pana la 30%, la 0,0405 euro pe minut, iar de la 1 septembrie tariful practicat de operatori va fi de 0,0307 euro pe minut.

 

 

Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt platite intre operatori pentru convorbiri in afara retelei. Ultima reducere a tarifelor de interconectare pe segmentul telefoniei mobile a avut loc la 1 ianuarie 2009 pentru operatorii Vodafone si Orange, iar pentru Cosmote, RDS&RCS si Telemobil la 1 iulie 2010. "Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2012, tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila va fi de 4,05 eurocenti pe minut. A doua etapa de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va avea loc la 1 septembrie 2012 cand se va practica un tarif de 3,07 eurocenti/minut", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Potrivit datelor autoritatii, reducerile din prima etapa sunt cuprinse intre 19% si 30%, pana la niveluri simetrice pentru toti operatorii de telefonie mobila - Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone, urmate de o a doua etapa de reducere cu 24% a tarifelor tuturor operatorilor, incepand cu 1 septembrie 2012.

In privinta tarifelor de interconectare pentru retelele de telefonie fixa, nivelurile propuse au ramas neschimbate fata de cele propuse in consultare si anuntate de ANCOM in prima parte a lunii august.

Astfel, tarifele de interconectare pentru retelele de telefonie fixa care vor fi practicate de cei 52 de operatori de profil vor scadea cu 15% la 1 ianuarie, de la 0,97 eurocenti/minut la 0,82 eurocenti/minut, si cu 18% la 1 iulie 2012, la 0,67 eurocenti/minut, rezultand o reducere cu aproximativ 31% a tarifelor actuale de terminare a apelurilor in retelele de telefonie fixa pana la mijlocul anului viitor. "Tarifele nu vor mai putea fi diferentiate in functie de intervale orare", se precizeaza in comunicat.

Ultima reducere a tarifelor de interconectare pe segmentul telefoniei fixe a avut loc la 1 iulie 2009.

Tarifele propuse de ANCOM au fost stabilite pe baza unor analize comparative cu nivelurile tarifelor de terminare din alte state europene.

ANCOM urmeaza sa notifice noile tarife Comisiei Europene, Organismului autoritatilor europene de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice (BEREC) si autoritatilor nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene.
Comisia Europeana, BEREC si celelalte autoritati de reglementare vor putea transmite ANCOM comentarii si observatii in termen de o luna de la data notificarii.

Potrivit datelor ANCOM, piata telecom a scazut cu 6,6% in 2010, la 3,6 miliarde de euro (15,3 miliarde de lei).

 

 

 

*** sursa  :  www.incont.ro

 
3 orase romanesti sunt in topul mondial al conexiunilor la Internet PDF Imprimare
IT
Marţi, 13 Decembrie 2011 08:15
 

Romania s-a clasat pe locul 4, cu o viteza de upload de 12,20 Kbps si pe locul 5 la download cu 25,78 Mbps, in fata unor state cu pretentii precum Germania (15,24 Mbps), Japonia (14,64 Mbps) sau Statele Unite (12,18 Mbps).  

 

   

     O pozitie foarte buna ocupa si Republica Moldova pe locul 9 cu o viteza de upload de 10,86 Mbps si pe 14 la download cu 17,79 Kbps, dintr-un total de 174 de tari.Topul a fost realizat pe o perioada de aproape doi ani, intre 31 mai 2009 si 30 noiembrie 2011, fiind necesare peste 100.000 de IP-uri unice pentru fiecare stat. Pe prima pozitie la upload s-a clasat Coreea de Sud cu o viteza de 27.01 Mbps, iar tara cu cea mai mare viteza de download este Lituania cu 31,7 Mbps.

 
    Clasamentul pe orase a fost fost realizat in acceasi perioada, necesitand peste 75.000 de IP-uri unice pentru fiecare localitate. Orasul cu cea mai rapida conexiune este Vilnius, capitala Lituaniei, cu o viteza de download de 36,43 Kbps si ipload de 28,35 Mbps
.
       Trei dintre primele zece orase la nivel modial sunt din Romania: Iasi pe locul sapte cu 29,49 Kbps, Bucuresti pe noua cu 28,73, iar Constanta pe zece cu 28,52 Kbps. Alte localitati romanesti in primele 30 de orase din lume sunt: Timisoara pe locul 14 cu 25 Kbps, pe 18 Cluj Napoca cu 23,95, iar pe 24 Chisinau cu 20,32 Kbps.    Totul a fost realizat de Ookla, una dintre primele companii in domeniul aplicatiilor de testare si diagnosticare a aplicatiilor web. Clasamentele se realizeaza pe baza a miliarde de teste realizate pe speedtest.net si pingtest.net, din cele mai diverse locatii: locuinte, sedii de companii, scoli etc.Testeaza-ti viteza conexiunii Internet pe speedtest.net .

 

 

 

Sursa: netindex.com

 

,
 
Comoara uitata : Library Janitor Descopera Cache Moneda de argint PDF Imprimare
Financiar
Luni, 12 Decembrie 2011 22:08
 

  Un  curios  bibliotecar    îngrijitor în oraşul bavarez Passau a descoperit un tezaur de monede de argint vechi şi medalii care au fost  trecute cu vederea pentru mai mult de două secole.

 

     Surpriza găsi este relatărilor valoare la fel de mult de şase cifre. Portar Höls Tanja a avut de multe ori trecut printr-o cutie de lemn modest depozitate deplasare într-o arhivă în bibliotecă Passau de stat istoric, dar nu a fost până la aproximativ două săptămâni în urmă că curiozitate am mai bun din ei şi ea a fost decisă uitam inauntru.

  Ceea ce ea, au fost descoperite zeci de monede, cele mai multe dintre ele realizate din argint. "Nu  am  avut  nici  o  idee  ca am găsit o comoară," 43 de ani, a declarat agenţiei de ştiri germană DAPD miercuri. Dar când ea a spus şeful bibliotecii în oraşul bavarez ceea ce văzuse, si-a dat seama imediat valoarea lor.

 

 

 

                      

"This find is a real bonanza," Markus Wennerhold said, adding that it happened to coincide with preparations for the library's 400th anniversary.

The library believes that the collection of 172 well-preserved coins likely belonged to Passau's prince-bishops. Wennerhold suspects that they were hidden there around 1803 during Germany's secularization, when such church assets were transferred to the state. They may have wanted to keep them out of the hands of tax officials.

Old Furniture and a Stuffed Crocodile

Dating back from the years between the Roman Empire and Napoleon's rule, initial Internet research has revealed that the coins are worth a "low six-figure sum," Wennerhold said. Experts must now determine their exact value. The most valuable pieces will likely turn out to be decorative medals from the Baroque era, Wennerhold estimated.

The coins were probably forgotten because their value was underestimated by past library workers, Wennerhold told DAPD. "None of the current workers here knew that these coins existed," he said.

Library janitor Höls said she frequently goes to the fourth-floor archive -- where old furniture and even a stuffed crocodile are also stored -- in order to retrieve books for library patrons. The wooden box containing the coins was even periodically dusted by library employees without an inkling as to what was inside, Wennerhold said.

This week the Passau state library plans to release photos of each coin on its homepage. Next year they will be put on display as part of the library's anniversary celebration. Founded in 1612 as part of a Jesuit college, the library claims to be home to one of the oldest book collections in Germany.

 

 

 

***  sursa  :

                         

 


Pagina 427 din 433

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie