Total Media News

Ultimele sitiri

Cultura
Paula si Ovi vor reprezenta Romania PDF Imprimare Email
Duminică, 02 Martie 2014 08:08

    Paula Seling şi Ovi vor reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa "Miracle", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov, şi a fost difuzată în direct la TVR

                                       

   Piesa "Miracle", interpretată de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), a fost compusă de Ovidiu Cernăuţeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 mai, la Copenhaga, în Danemarca. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Melodia "Miracle", care va reprezenta România la Eurovision, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%).

Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din: Mădălin Voicu(preşedintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes şi Bobby Stoica.

Mădălin Voicu a anunţat pe scena de la Braşov direct melodia câştigătoare a selecţiei naţionale, respectiv "Miracle", interpretată de Paula Seling şi Ovi.

În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mirela Vaida Boureanu (12 puncte), Paula Seling şi Ovi (10 puncte) şi Anca Florescu (8 puncte).

După anunţarea câştigătorului selecţiei naţionale a Eurovision, Ovi a spus: "Vă mulţumim din suflet. Suntem onoraţi. Ne-aţi pus o povară mare pe umeri".

Citeşte mai mult...
 
International
Consiliul Federatiei Ruse a aprobat o eventuala interventie militara in Ucraina. PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 01 Martie 2014 20:05

   Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei, însă nu a luat încă decizia unei intervenţii militare.

                                                           

   Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a luat încă nicio decizie privind utilizarea forţei militare în Ucraina, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de AFP.

   "Aprobarea unei eventuale intervenţii militare în Ucraina este punctul de vedere al Consiliului Federaţiei. Dar preşedintele este cel care decide. Deocamdată, nu a luat nicio decizie în acest sens", a afirmat Dmitri Peskov.

UPDATE 17:28 - Consiliul Federaţiei aprobă cererea lui Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina

Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului, a aprobat solicitarea preşedintelui Vladimir Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Martisor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 01 Martie 2014 08:10

              Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor și a unor populații învecinate. Femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii.

                                  

     Împreună cu mărțișorul se oferă adesea și flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

    Mituri ale Mărțișorului

    Voinicul care a eliberat Soarele

     Un mit povestește cum Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată preafrumoasă. Dar un zmeu a furat-o și a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă și veselie, și lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze preafrumoasa fată. A căutat palatul un an încheiat, iar când l-a găsit, a chemat zmeul la luptă dreaptă. Tânărul a învins creatura și a eliberat fata. Aceasta s-a ridicat înapoi pe Cer și iarăși a luminat întregul pământ. A venit primăvara, oamenii și-au recăpătat veselia, dar tânărul luptător zăcea în palatul zmeului după luptele grele pe care le avuse. Sângele cald i s-a scurs pe zăpadă, până când l-a lăsat pe tânăr fără suflare. În locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei — vestitori ai primăverii. Se zice că de atunci lumea cinstește memoria tânărului curajos legând cu o ață două flori: una albă, alta roșie. Culoarea roșie simbolizează dragostea către frumos și amintește de curajul tânărului, iar cea albă este a ghiocelului, prima floare a primăverii.

Citeşte mai mult...
 
Sporturi de iarana
Rasnov , capitala sportului romanesc in weekendul 1-2 martie PDF Imprimare Email
Vineri, 28 Februarie 2014 19:03

    Sambata , 1 Martie , pe trambulina de la Rasnov , este programata prima etapa cuprinsa in calendarul Cupei Mondiale de Sarituri cu Schiurile rezervata fetelor .

    Trambulina , ce a gazduit in urma cu un an Festivalul Olimpic al Tineretului European , iar ulterior in acest sezon etape de Cupa FIS , in calendarul masculin , este gata sa primeasca oaspeti de seama , precum campioana olimpica a probei , Carina Vogt , lidera Cupei Mondiale , Sara Takanashi , sau medaliata cu bronz la Sochi , Coline Mattel , astfel vom putea vedea toate numele mari ale disciplinei .

 

Printre atractiile de la Rasnov , vor fi si americanca Sarah Hendrickson , dar si saritoarea noastra, Dana Vasilica Haralambie , ce va sari in fata propriilor spectatori . Competitia din primul weekend al lunii Martie , are intrarea libera pentru spectatori .

 

Sambata etapa va avea loc incepand cu ora 15 , in timp ce Duminica , etapa va incepe la ora 14.30 .

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Clubul Universitatea Craiova i-a adresat o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta PDF Imprimare Email
Vineri, 28 Februarie 2014 17:46

"Scrisoare deschisăCătre:     Dl Victor-Viorel Ponta,
                Preşedinte al Partidului Social Democrat
                Prim-ministru al Guvernului RomânieiStimate domn,
Clubul de fotbal Universitatea Craiova traversează momente extrem de grele care au început în vara lui 2011, atunci când FRF, prin Mircea Sandu şi Compania, au hotărât în mod abuziv excluderea din competiţia sportivă a uneia dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România.

                                                
Acestă decizie este o premieră mondială, iar în România are un precedent în anul 1947, atunci când liderul comunist Ana Pauker a dispus desfiinţarea celebrei echipe FC Carmen Bucureşti, patronată de cunoscutul industriaş român Ionel Mociorniţă.În urma acestor abuzuri începând cu august 2011 clubul a deschis mai multe acţiuni civile şi penale cu scopul de a-şi apăra drepturile. Deşi am obţinut nenumeroase victorii în instanţă, iar în paralel Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe Sandu Mircea şi ceilalţi inculpaţi, clubul a reintrat în competiţia fotbalistică abia în anul 2013 în condiţii materiale extrem de deficitare, deoarece nici până în prezent efectele catastrofale ale deciziei de excludere nu au fost reparate nici măcar în parte.În perioada de referinţă 2011-2013, reprezentanţi de frunte ai PSD Dolj au militat în mod frecvent în favoarea cauzei clubului.

Citeşte mai mult...
 
Politic
Tariceanu anunta infiintarea Partidului Reformator Liberal PDF Imprimare Email
Joi, 27 Februarie 2014 21:40

    Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu anunţă, printr-un comunicat de presă, că a luat decizia de a înfiinţa Partidul Reformator Liberal (PRL), prin formarea unui comitet de iniţiativă, menţionând că "sute de persoane" l-au asigurat de sprijinul lor.

                                      

   "Sute de persoane m-au asigurat de sprijinul lor - persoane publice, reprezentanţi ai profesiilor liberale şi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai mediului academic, intelectuali şi oameni simpli care cred şi vor să se implice într-un proiect liberal autentic. Am decis înfiinţarea unui nou partid, Partidul Reformator Liberal, din două considerente. În primul rând, trebuie să-i aducem împreună pe toţi cei care cred în valorile şi principiile liberale. Contăm pe sprijinul celor care au convingerea că a venit timpul ca România să aibă pentru prima dată un preşedinte liberal", susţinte Tăriceanu într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Tăriceanu mai precizează că a luat decizia de a crea comitetul de iniţiativă pentru înfiinţarea Partidului Reformator Liberal, care va coagula şi va organiza la nivel naţional pe toţi care i se alătură.

"În perioada imediat următoare vom demara inclusiv constituirea grupurilor de iniţiativă locale", mai afirmă fostul premier.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 601 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home