Total Media News

Ultimele sitiri

Esential
PIB-ul Romaniei a fost in 2012 cat cel al statului Iowa, a 30-a economie din SUA PDF Imprimare Email
Joi, 13 Februarie 2014 15:17

    O comparaţie între PIB-ul statelor americane şi cel al altor ţări din lume în 2012 arată că România poate fi asimilată statului Iowa, cea de-a 30-a economie a SUA din cele 51 analizate, arată un studiu realizat de profesorul Mark J. Perry şi publicat pe site-ul aei-ideas.org.



    Harta, publicată de blogul centrului de reflecţie American Enterprise Institute, a fost creată prin compararea producţiei economice din statele americane în 2012 cu cele străine având un PIB similar. Autorul analizei este Mark J. Perry, profesor de economie la Flint campus al Universităţii din Michigan.
Citeşte mai mult...
 
Gimnastica
Dragulescu s-a reapucat de gimnastica PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Februarie 2014 21:03

             Marian Drăgulescu a fost surpriza zilei de miercuri la antrenamentul lotului olimpic masculin de gimnastică.

                                                           

    „Da, este adevărat, m-am reapucat de gimnastică. Deocamdată o iau încet, pentru a-mi reintra în ritm. Am de recuperat mult şi sper să fiu sănătos şi să fac faţă cerinţelor actuale”, a declarat pentru ProSport sportivul în vârstă de 33 de ani.

Citeşte mai mult...
 
Expozitii
Expozitie organizata de Galeria de Arta Elite Prof Art – “Arta momentului” PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Februarie 2014 13:54
                                    Expozitia   “Arta momentului”
                        
                    
      – are darul de a aduce in atentia prezentului, momente de timp de-a lungul istoriei, asa cum au fost ele surprinse in prezentul subiectiv al fiecarui artist. 
       De-a lungul timpului, arta romaneasca ocupa fara indoiala un loc de prim rang in cadrul artei universale. Aflata intr-o continua dezvoltare arta romaneasca se bucura de stralucitele realizari ale unor artisti care si-au depasit timpul, precum Grigorescu, Andreescu, Luchian, Petrascu, Pallady, Sirato, Tonitza sau Aman.
     Mai aproape de prezent, acesti monstri sacri ai artei romanesti sunt urmati de alte nume célèbre, precum: Dimitrie Cabadaief, Pan Ioanid, Cecilia Cutescu Storck, Hortensia Popescu, Gheorghe Ionescu Sin, Ion Mandru, Stefan Constantinescu, Stelian Popescu Ghimpati, Maria Banica Orascu, Cicerone Popescu, Jules Perahim, Eugen Craciun, Serban Arbore, Traian Bradean, Vasile Grigore, Bogdan Pietris, Octavian Penda, ale caror opere de arta surprind momente de-a lungul ultimilor trei secole. Alaturi de acestia, artisti contemporani precum Augustin Costinescu, Mihail Gavril, Nicolae Blei, Sorin Adam, Ion Lazar, Zamfir Dumitrescu, Alexandru Grosu, Cristian Crestincov, George Bilan, Gavril Nichitean, Radu Daranga, Teodor Vescu,Vergil Cojocaru-Cover, Carmen Bazilescu, Brandusa Mates Stanciu, Emanuela Szabo, Petre Emanuel Ghergu, Mihaela Dulea, Constantin Paunescu, Daniela Moraru, Andrei Matei Banc, Dan Brad, Jana Biciusca, Samir Mihail Vancica, Catalin Magdalinis, Anca Gheorghiu, Anda Gheorghiu, Monica Darac, Miruna Cojanu, Cristiana Negoescu, Anca Vasiu, isi gasesc locul binemeritat pe simezele galeriei, intr-un spatiu elegant si o atmosfera placuta.

Citeşte mai mult...
 
Sporturi de echipa
Conferinta de presa a Federatiei Romane de Baschet PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Februarie 2014 22:51

        Sala de conferinte “Mihai Nedeff” din incinta sediului Federatiei Romane de Baschet a gazduit, astazi, de la ora 12:00, prima conferinta de presa a noii conduceri a FRB, in fata reprezentantilor mass-media prezentandu-se presedintele Horia Paun, secretarul general Dan Berceanu, antrenorul federal Tudor Costescu si directorul Departamentului International&Evenimente, Adrian Voinescu.

                                         

    Dupa o scurta prezentare a staff-ului FRB, presedintele Horia Paun a vorbit despre strategia de dezvoltare si promovare a baschetului romanesc pentru urmatoarea perioada, precum si despre competitiile internationale in care sunt angrenate echipele nationale ale Romaniei.
 
Grupa dificila, dar mai accesibila, spre Eurobasket 2015
 
Referindu-se la strategia pe care FR Baschet a decis s-o adopte in urmatoarea perioada, antrenorul federal Tudor Costescu a mentionat ca vizeaza in principal identificarea tinerilor jucatori romani care dau randament si promovarea lor pana la nationala de seniori, care este pregatita de antrenorul principal Marcel Tenter.

“O parte din tinerii jucatori care anul trecut au dat randament la Jocurile Mondiale Universitare, vor face parte acum din echipa nationala de seniori pregatita de Marcel Tenter. Ne-am propus sa identificam jucatorii de perspectiva si sa-i promovam pentru a obtine performante notabile”, a spus Costescu, in vreme ce presedintele Horia Paun, care a fost prezent la tragerea la sorti de la Barcelona, a reamintit ca tricolorii au fost distribuiti in Grupa F, alaturi de Letonia, Suedia si Slovacia. “Putem spune ca este o grupa ceva mai accesibila, daca tinem cont ca am fi putut ajunge in Grupa G, cu Rusia si Italia! In seria noastra, putem juca, Letonia, Suedia si Slovacia fiind adversari puternici, dar oarecum mai accesibili. Avem sansa noastra!”, a mentionat si fostul international Adrian Voinescu, recent “transferat” in staff-ul FRB in cadrul Departamentului International & Evenimente.
 

Citeşte mai mult...
 
Companii
Grupul Praktiker cauta cumparatori pentru operatiunile din Romania PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Februarie 2014 20:00

      Grupul german Praktiker caută cumpărători pentru operaţiunile din România, unde deţine 27 de magazine şi a avut, în 2012, vânzări de 142 milioane de euro.

                                        

   "O casă de insolvenţă din România a fost desemnată pentru a vinde afacerile Praktiker de pe piaţa românească, companie care are în proiectul nostru un magazin de dimensiuni mari. În prezent sunt în desfăşurare negocierile pentru restructurarea contractului de închiriere şi pentru recuperarea datoriilor legate de chirii şi de costuri de întreţinere", se arată într-un raport al European Convergence Development Company, unul dintre acţionarii parcului de retail Era Shopping Centre din Iaşi.

    Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Praktiker nu au comentat informaţia.

    Grupul german s-a confruntat în ultimii ani cu dificultăţi, astfel că la finele anului 2011 a anunţat că va închide magazine în Germania, că renunţă la piaţa din Albania şi că are în vedere evaluarea operaţiunilor internaţionale. În 2012, firma austriacă de inverstiţii Maseltov, cel mai mare acţionar al grupului german Praktiker, a comunicat că vrea ca retailerul de bricolaj să se retragă din Europa de Est. Ulterior, reprezentanţii Praktiker au susţinut că retailerul nu are în plan să renunţe la filiale importante, precum cea din România.

Citeşte mai mult...
 
Esential
In 2013, numarul insolventelor a crescut cu peste 10% fata de 2012 PDF Imprimare Email
Luni, 10 Februarie 2014 21:31

    Valoarea de piata a 162.455 de firme din Romania era la sfarsitul lui 2013 mai mica sau egala cu 1.000 de euro, arata o analiza realizata de RisCo - Verificare Firme Online.

                                          

   La polul opus se regasesc 37 de companii, cu o valoare de piata mai mare de 500 milioane euro.
    “Daca dorim sa stim unde este locul economiei romanesti la nivel global si al UE, nu este suficient sa avem statistici generale privind numarul de inregistrari de firme noi, radieri si insolvente de-a lungul anilor. Dintre companiile de pe piata, trebuie sa stim cate au dimensiuni suficiente pentru a fi competitive intr-o piata tot mai integrata”, sustine Dragos Cabat, managing partner RisCo.“Datele arata ca mai putin de 30.000 de companii aveau o valoare de piata de peste 1 milion de euro si mai putin de 5000 aveau o valoare de piata de peste 10 milioane de euro, la nivelul anului 2013.

Asadar, Romania este tara in care sectorul IMM constituit din firme foarte mici reprezinta majoritatea. In consecinta, politicile guvernamentale de sprijinire a economiei ar trebui sa se axeze pe acest segment de firme”, a adaugat Cabat.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 606 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home