Total Media News

Ultimele sitiri

Tenis
Surpriza la Australian Open: Numarul 1 mondial, Serena Williams, eliminata de Ana Ivanovici PDF Imprimare Email
Duminică, 19 Ianuarie 2014 09:24

    Numărul 1 mondial, americanca Serena Williams, a fost eliminată, duminică, în optimile de finală la Australian Open, primul Grand Slam al anului, de sportiva sârbă Ana Ivanovici, cap de serie numărul 14, scor 4-6, 6-3, 6-3.

                                                

   Williams a fost eliminată şi anul trecut la Australian Open, în sferturi, de Sloane Stephens, iar în urmă cu doi ani în optimi de rusoaica Ekaterina Makarova. Serena s-a impus la Melbourne de cinci ori, în 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010.

   De la precedenta ediţie a Australian Open, Serena Williams a fost învinsă doar de trei ori în 80 de meciuri.

Ivanovici, fost număr 1 mondial în 2008, ajunge pentru prima oară în sferturi la un Grand Slam după US Open 2012.

 

Citeşte mai mult...
 
Sanatate
Operatiile pe cord la nou-nascuti, reluate la Institutul Inimii Cluj dupa trei luni si jumatate PDF Imprimare Email
Duminică, 19 Ianuarie 2014 09:14

     Institutul Inimii din Cluj-Napoca a reluat operaţiile pe cord la nou-născuţi şi la copii după o întrerupere de trei luni şi jumătate, din cauza subfinanţării, prima intervenţie fiind făcută vineri, la un copil de trei ani.

                    

    Managerul interimar al Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu", Adrian Molnar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că reluarea operaţiilor a fost posibilă după reîntoarcerea dintr-un concediu fără plată, pentru o perioadă de şase luni, a chirurgului Manuel Chira.

    "La Institutul Inimii s-au reluat, vineri, operaţiile pe cord la nou-născuţi şi copii, iar primul caz a fost cel al unui copil de trei ani, cu o malformaţie congenitală cardiacă. Reluarea operaţiilor a fost posibilă după ce s-a întors chirurgul Manuel Chira, care a fost plecat şase luni într-un concediu fără salariu, perioadă în care a operat la o clinică privată din Sibiu. La institut mai efectua astfel de operaţii chirurgul Mircea Cotul, dar şi dânsul a plecat la Bucureşti la începutul lunii octombrie, astfel că operaţiile au fost întrerupte. Noi avem acum la institut finanţare asigurată pentru efectuarea operaţiilor de cord pentru nou-născuţi şi copii. Avem şi materiale, rămase din perioada de anul trecut în care nu s-a operat, aşa încât nu vom întâmpina probleme", a spus Molnar, fără a preciza sumele.

Citeşte mai mult...
 
IT
Prima statie de lucru Ultrabook din lume PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Ianuarie 2014 20:40

    Cea mai uşoară staţie de lucru mobilă de la HP - noul model HP ZBook 14 utilizează grafica 3D profesională impresionantă.

              
   Această staţie de lucru extrem de subţire şi personalizabilă este suficient de uşor de transportat şi, de asemenea, suficient de puternică şi de fiabilă pentru a o utiliza pe parcursul zilei de lucru. Designul simplu şi inovator este impresionant.
    Consolidaţi resursele staţiei de lucru şi vă conectaţi de la orice computer din orice loc. Cu HP Remote Graphics Software (RGS), puteţi să colaboraţi cu colegii sau să utilizaţi puterea serverelor şi a staţiilor de lucru de la birou. Staţia de lucru mobilă de la HP beneficiază de cele mai recente procesoare din a patra generaţie Intel Core şi este optimizată pentru un echilibru excelent între eficienţa energetică şi performanţele remarcabile.

Citeşte mai mult...
 
Sanatate
Vaccinul antigripal de la Cantacuzino posibil sa fie pe piata pana la sfarsitul lunii PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Ianuarie 2014 09:16

     Producţia de vaccin antigripal de la Institutul Cantacuzino a fost încheiată, însă mai trebuie făcute studiile clinice, dozele urmând să fie puse pe piaţă, probabil, până la sfârşitul lunii, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

                                                                               

    "Deocamdată, avem vaccin suficient şi nu avem un risc. Din păcate, între Cantacuzino şi Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) nu a fost o legătură de colaborare foarte explicită", a spus Nicolăescu, arătând că ANM nu a făcut precizarea că la finalizarea producţiei este obligatorie efectuarea studiului clinic, "dar şi institutul având o problemă", respectiv aceea că "nu a întrebat".

    Eugen Nicolăescu a mai precizat că producţia de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino a fost încheiată în 15 decembrie.

    "Am făcut producţia. Este gata din 15 decembrie. Toate lucrurile sunt terminate. Producţia era gata. ANM i-a spus însă institutului că nu are studii clinice. Încercăm să facem acest lucru pe anumite etape, astfel încât, până la sfârşitul lunii, să punem vaccinul pe piaţă", a spus el.

 

Citeşte mai mult...
 
Expozitii
Galeria de Arta Elite Prof Art organizeaza expozitia “Colours Symphony – Green” PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Ianuarie 2014 19:50
                    “Colours Symphony – Green”

      Continuand ciclul expozitiilor dedicate culorilor curcubeului – rogvaiv – rosu, orange, galben, verde, albastru, indigo , violet  - dupa expozitiile primelor trei culori – rosu, orange, galben – Galeria de Arta Elite Prof Art organizeaza expozitia “Colours Symphony – Green”, dedicata celei de-a patra culori – verde.
    
    Organizata la Hotel Crowne Plaza expozitia va fi vernisata luni 20 ianuarie 2014 la orele 18.00 printr-o prezentare a Artistului visual Vergil Cojocaru - Cover.
    Deschisa pana in data de 20 februarie 2014, expozitia reuneste talentul, experienta si paleta de culori a unor artisti vizuali de renume romani si straini, arta depasind granitele arbitrare asa cum curcubeul dupa ploaie cuprinde tot orizontul.
    Expun artisti precum: Stefan Dimitrescu ( 1886 – 1933 ), Maria Banica Orascu ( 1908 – 1991 ), Vasile Grigore ( 1935 – 2012 ),  Mihail Gavril, Florin Barza, Radu Daranga, Zamfir Dumitrescu, Augustin Costinescu, Rodica Anca Marinescu, Vergil Cojocaru - Cover, Teodor Vescu, Mihai Sarbulescu, Nicolae Blei, Petre Emanuel Ghergu, Jana Biciusca, Dan Brad, Samir Mihail Vancica, Monica Cristea, Daniela Boneanu, , Constantin Paunescu, Cornelia Caruntu, Sebastian Constantin, Victoria Dutu, Catalin Magdalinis, Magda Morozan, Urkon Elemer, Lucia Maria Morariu, Margareta Anton, Florin Prodan, King Von Bee, Carmen Cristea, Anca Gheorghiu, Cosmin Tuduran – fotografie.
 
Citeşte mai mult...
 
Esential
Romania va imprumuta 428 de euro in fiecare secuda din 2014 PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Ianuarie 2014 17:42

             România va împrumuta 428 de euro în fiecare secudă din 2014, cu 11% mai puţin decât în 2013, 82 de euro reprezentând dobânzile şi comisioanele plătite de stat pentru împrumuturile prin care va fi finanţată datoria publică, reiese din calculele gândul pe baza celor mai recente informaţii ale Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

                                                   

   În total, statul va împrumuta anul acesta circa 60,1 miliarde de lei, echivalentul a 13,5 miliarde de euro, sumă suficientă pentru a plăti pensiile pe un an şi trei luni. La un cost mediu de 6 milioane de euro pe kilometru, România ar putea să-şi tripleze reţeaua de autostrăzi cu aceeaşi sumă. Banii pe care statul îi va împrumuta în 2014 sunt suficienţi pentru a construi 2.250 de kilometri.

    Anul viitor, suma va urca la 466 de euro pe secundă, din care 88 de euro vor reprezenta costurile de finanţare, reiese din serviciul datoriei publice guvernamentale calculat pe baza datoriei contractate la 31 august 2013.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 615 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home