Total Media News

Ultimele sitiri

Entertainment
VLC MountainSports PDF Imprimare Email
Vineri, 23 Mai 2014 14:30
      UnuGrup și Direcția Județeană de Sport si Tineret Vâlcea își propun prin proiectul VLC MountainSports să organizeze un eveniment care se adresează participanților de toate vârstele atrași de practicarea sportului într-un cadru natural și prin care să promoveze zona turistică Voineasa – Mălaia.
 
                                 
     Descriere zonă
     În nordul judeţului Vâlcea,  la 24 km de vărsarea râului Lotru în Olt, este situată localitatea Mălaia, una din cele şase comune ale Ţării Loviştei, comună aşezată într-una din depresiunile Văii Lotrului.  Deşi este aşezată într-o regiune muntoasă, altitudinea la care este situată localitatea Malaia nu depăşeşte 460 m, iar clima este blândă. Populaţia actuală a comunei este de aproximativ 2075 locuitori.
     Aşezată de-a lungul Văii Lotrului, cel mai mare afluent al Oltului în Ţara Loviştei, Mălaia este străjuită la sud de Munţii Căpăţânii, la nord de Munţii Lotrului, la est se învecinează cu oraşul Brezoi, iar la apus cu localitatea Voineasa.
     După o tradiţie locală, destul de veche, satele de pe Valea Lotrului au fost întemeiate de patru haiduci, de la care îşi trag numele, astfel: haiducul Breazu s-a aşezat aproape de vărsarea Lotrului în Olt întemeind satul Brezoi, actualmente oraş; fratele său întru haiducie Mălai a urcat mai sus pe firul Lotrului şi a întemeiat satul Mălaia. Alt frate al lor Ciungu, a mers pe Valea Latoriţei (Latoriţa este cel mai mare afluent al Lotrului) şi a întemeiat satul Ciunget; iar cel mai de sus, aproape de creierul munţilor, a urcat Voinea, cel care a întemeiat satul Voineasa, azi o frumoasă staţiune de odihnă şi tratament.
Citeşte mai mult...
 
Consumator
Ce se intimpla cu BICICLISTII in lume PDF Imprimare Email
Vineri, 23 Mai 2014 13:34
          Cresterea incidentelor cauzate de ciclisti europeni de cele mai multe ori distrasi in condus sau complet neexperimentati in cunoasterea semnalisticii stradale a fost subiect de discutie lunile trecute inntr-un colegiu uninominal din Bruxelles.
             
         

             ** foto : corrieredelmattino.altervista.org

  

       O interpelanta parlamentara, propusa de un partid SE (stanga europeana) si aprobat pe scara larga si de catre opozitie, a dat startul unei serii de initiative care sa formeze o noua Legislatie Comunitara despre vehiculele pe două roți (cicluri) operate de puterea musculară.

      Propunerea  legislativa  prevede o serie de imbunatatiri care sa garanteze siguranta ciclistului si a mediului inconjurator.
     Mai jos este o listă a taxelor datorate pentru orice persoană care decide să meargă pe drumurile urbane și extra-urbane (cu excepția zonelor private și imprejmuite), de la intrarea în vigoare a legii:


Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Sarkozy: Mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE trebuie să înceteze PDF Imprimare Email
Vineri, 23 Mai 2014 08:21

    Incepe  sa  se  spuna  public  ce  inseamna                   Uniunea  Europeana  ????

                                             

Sarkozy:

      Mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE trebuie să înceteze

    Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy propune reconfigurarea profundă a politicii europene a Franţei, subliniind că "mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE" trebuie să înceteze, conform unui editorial publicat în Le Point înaintea scrutinului europarlamentar.

    Nicolas Sarkozy pledează pentru reformarea în profunzime a Uniunii Europene, "garantul unui model de civilizaţie", vorbind de formarea "unei mari zone economice franco-germane", potrivit editorialului apărut în publicaţiile Le Point şi Die Welt.

     Declaraţiile lui Sarkozy intervin în contextul scrutinului europarlamentar, în care Uniunea pentru o Mişcare Populară riscă să fie depăşită în Franţa, potrivit sondajelor, de partidul ultranaţionalist Frontul Naţional.

    De altfel, liderul de centru-dreapta vrea "suspendarea imediată" a actualului model Schengen şi crearea unui sistem de liberă circulaţie "Schengen II", la care să adere statele UE care au adoptat aceeaşi politică în domeniul imigraţiei.

Citeşte mai mult...
 
Auto
Aditiv Stop pierderi ulei servo-directie Liqui Moly PDF Imprimare Email
Joi, 22 Mai 2014 13:13

                              Un  nou  produs  Liqui  Moly

                                        

 

             Aditiv  stop pierderi  ulei  servo-directie

          Ambalaj  disponibil  la  :  35  ml

 

  Proprietati :

- previne pierderea de  ulei de  servo-directie

- regenereaza garniturile

- curata si protejeaza

-imbunatateste   caracteristicile  servo-directiei  si minimizeaza  zgomotul

- previne  imbatranirea  si  oxidarea  uleiului

- reduce  costul de reparatie si lungeste  durata de viata  a  servodirectiei

 

Citeşte mai mult...
 
Companii
Caterpillar Inc. si Electroputere VFU Craiova vor construi locomotive PDF Imprimare Email
Joi, 22 Mai 2014 12:40

      Caterpillar Inc., cel mai mai mare producator de motoare din Statele Unite ale Americii, si Electroputere VFU Craiova, membru al Grampet Group, au pus bazele unui parteneriat strategic pentru constructia si dezvoltarea de noi locomotive.

                    

    Grampet Group, cel mai mare holding feroviar privat din Europa Centrala si de Sud-Est, si Caterpillar Inc., cel mai mai mare producator de motoare din Statele Unite ale Americii, au pus bazele unui parteneriat strategic pentru constructia si dezvoltare de noi locomotive. 

   Cele doua societati au colaborat in ultimul an pentru dezvoltarea unei noi Locomotive Diesel Hidraulice de 1260 Cai Putere, care a fost produsa la Electroputere VFU Craiova, urmand sa continue parteneriatul pentru dezvoltarea unei locomotive si mai puternice. Evenimentul de lansare a noii locomotive a avut loc marti, 20 mai, in prezenta dlui Allen Helton, manager in cadrul Caterpillar Inc.

Citeşte mai mult...
 
Expozitii
ARTA ABSTRACTA PDF Imprimare Email
Joi, 22 Mai 2014 07:05

                                               ARTA  ABSTRACTA

               
    Arta abstractă este denumirea pe care, începând cu cel de-al doilea deceniu al secolului al XX-lea, şi-o revendică o serie de tendinţe, de grupări, de creaţii - în general diverse, succedându-se nu fără o anumită atitudine polemică - care au la bază un protest împotriva academismului şi naturalismului, îndepărtând din imaginea plastică elementele lumii vizibile, redate până atunci de aşa zisă artă figurativă, şi aşezând în locul lor un sistem de semne, linii, pete, volume, ce ar trebui să exprime, în formă pură, acţiunea raţionalităţii şi sensibilităţii umane.
    Galeria de Arta Elite Prof Art isi propune sa aduca in atentie o bogata gama de lucrari ce pot fi incadrate in domeniul artei abstracte, lucrari apartinand artistilor plastici contemporani, lucrari specifice secolului XXI.
Organizata la Hotel Crowne Plaza expozitia Arta Abstracta - este deschisa in perioada 23 mai 2014 – 13 iunie 2014. Vernisaj - miercuri 28 mai 2014, orele 18.30 in foaierul Salii Magnolia.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 577 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home