Total Media News

Ultimele sitiri

IT
Romania a coborat pe locul 13 in topul mondial al vitezei medii de conectare la internet PDF Imprimare Email
Joi, 26 Decembrie 2013 22:39

 

      Romania a coborat pe locul 13 in topul mondial al vitezei medii de conectare la internet, de pe pozitia a noua la sfarsitul anului trecut, dar s-a mentinut in top 10 in Europa, dupa ce, in 2010, internetul romanesc era cel mai rapid de pe continent si al patrulea in lume.

                                            

   Viteza medie de conectare la internet in Romania, inregistrata de compania americana Akamai in raportul trimestrial "Starea Internetului", a crescut cu 3,6% in primul trimestru raportat la ultimele trei luni din 2011, la 6,6 megabiti pe secunda (Mbps), in scadere cu 0,3% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, transmite Mediafax.

   Romania a coborat, astfel, de pe locul al cincilea pana pe pozitia a opta in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Cele mai rapide tari din afara Europei prezente in topul regional sunt Emiratele Arabe Unite, cu o viteza medie de 4,7 Mbps (locul 19 in regiune, respectiv 33 in lume) si Turcia, cu 2,9 Mbps (23 in regiune, 58 in lume).

   Topul european este condus de Olanda, cu 8,8 Mbps, urmata de Elvetia, 8,1 Mbps, Irlanda, 7,3 Mbps, Cehia si Belgia, 7,1 Mbps, Finlanda, 6,9 Mbps si Danemarca, 6,7 Mbps. Suedia se plaseaza in top cu o pozitie sub Romania, cu o viteza medie de 6,3 Mbps, urmata de Ungaria, 5,9 Mbps si Germania, 5,8 Mbps.

Citeşte mai mult...
 
Legislatie
Legea privind GRUPA I de munca, PROMULGATA PDF Imprimare Email
Joi, 26 Decembrie 2013 18:02

         Zeci de mii de persoane vor ieşi la pensie mai repede. Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea care le dă dreptul persoanelor care au lucrat în condiţii grele de muncă să se pensioneze mai devreme.

 

  Aproximativ 65.000 de români se află în această situaţie, iar printre ei se numără muncitori din domeniul mineritului, siderurgiei sau căilor ferate.

  Principiul legii este că, în cazul grupei I de muncă, un an efectiv de lucru va fi calculat ca un an şi jumătate de vechime.

  Spre exemplu, dacă un contribuabil a lucrat 10 ani în condiţii grele, va putea ieşi la pensie la 60 de ani, în loc de 65 de ani.

 

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Ce se modifica in Codul Fiscal de la 1 ianuarie 2014. PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Decembrie 2013 08:09

       Codul Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2014 aduce o serie de modificări privind impozitarea profitului, veniturilor şi microîntreprinderilor, TVA, accize, construcţii speciale şi redevenţe.

 

 

       Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea a publicat pe pagina de web a instituţiei seria de modificări şi completări aduse Codului Fiscal, pe care le-a prezentat în sinteză.

         Impozitul pe profit

      Actul normativ prevede scutirea câştigurilor de capital, prin:

  • scutirea veniturilor din dividende primite de la persoane juridice din state terţe cu care România are încheiată o convenţie de evitare a dublei impuneri;

  • scutirea câştigurilor de capital realizate de contribuabili din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare;

  • scutirea veniturilor obţinute de o persoană juridică română din lichidarea unei alte persoane juridice.

Aceste scutiri se acordă în condiţiile în care contribuabilul deţine pe o perioadă neîntreruptă de un an, minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare.

Citeşte mai mult...
 
Sport
" am identificat problemele cu care se confrunta sportul romanesc si domeniul de tineret, si am..... PDF Imprimare Email
Luni, 23 Decembrie 2013 06:54

Astăzi, 22 decembrie 2013, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat raportul de activitate al ministerului pe care îl conduce pentru anul 2013.

                          

    Ministrul Nicolae Bănicioiu a prezentat activităţile Ministerului pentru 2013, dar şi programele şi proiectele propuse pentru anul viitor:

   “Am vrut să fim primii care facem un bilanţ al activităţilor dintr-un minister, să prezentăm reuşitele, neajunsurile şi tot ce ne-am propus pentru anul 2014. Încă de la început de an 2013, am identificat problemele cu care se confruntă sportul românesc şi domeniul de tineret, şi am încercat să luăm măsuri care încep să dea rezultate, încă din primul an de mandat. Vă anunţ cu bucurie că Hotărârea de Guvern 888/2013, am introdus noţiunea de antrenor naţional şi alte măsuri aşteptate de sportivi şi de mişcarea sportivă din România de peste 20 de ani.

     Marea noastră problemă era că până acum nu puteam plăti antrenorii naţionali şi nici sportivii loturilor naţionale. Practic noi nu încurajam decât pe cei care se lăsau de sport, şi nu pe cei care îşi doreau să practice. Este foarte bine că apreciem performanţa, dar important este să încurajăm şi pe cei care sunt încă în activitate. Am acordat indemnizaţie pentru antrenor naţional prin Ordin de Ministru, iar banii vor ajunge în cuantum de 4 indemnizaţii pentru sportivii care îi antrenează, putând atinge suma de 7200 lei/lunar, neimpozabili. Antrenorii naţionali care vor fi recompensaţi în anul 2013, vor fi cei care au obţinut locurile 1-6 la Londra. Aceste indemnizaţii vor fi acordate începând în  luna aceasta.

     Pentru 2014 vom lua în considerare Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene. Colectivul tehnic, cel care îşi aduce aportul la reuşită în competiţii, va primi o indemnizaţie în cumul de 150% din suma primită de antrenorul naţional. Este pentru prima dată în istorie, după anul 1990, când în sport avem un act normativ privind acestă indemnizaţie, prima oară când un antrenor este remunerat pentru performanţă. Pentru sportivi, indemnizaţia va fi echivalentul indemnizaţiei de merit acordată de Academia Română, în cunatum de 1800 lei/lună. Sportivii primeau indemizaţii pe perioade scurte, de acum va fi lunară.

Citeşte mai mult...
 
Sanatate
Evaluarea medicamentelor in vederea actualizarii listei medicamentelor compensate PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Decembrie 2013 21:02

 

            Raportul de sinteza al Comisiei Nationale referitor la evaluarea medicamentelor in vederea actualizarii listei medicamentelor compensate

                                        

    

                   http://www.ms.ro/?pag=178&id=13053

 

 

Citeşte mai mult...
 
Sanatate
Comunicat de presa Mesajul ministrului Sanatatii referitor la pachetul minimal de servicii medicale. PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Decembrie 2013 20:21

      Conferinţă de presă

      22 decembrie 2013

               Sunt câteva lucruri pe care le-am afirmat încă de la începutul anului şi la care am făcut permanent referire în activitatea din anul 2013 a Ministerului Sănătăţii.

                                                              

               Principalele măsuri de reformă cu impact major asupra funcţionării sistemului pe care le-am anunţat au fost introducerea pachetului de servicii medicale de bază, pachetul minimal şi pachetul de programe naţionale de sănătate, actualizarea listei de medicamente.

               La acestea se adaugă proiectele pilot privind schimbarea statutului spitalelor şi creşterea veniturilor medicilor şi echipelor medicale, strategia naţională de sănătate, modificarea modului de calcul a clawback-ului, o nouă metodologie de calcul al preţului la medicamente, care vor fi prezentate opiniei publice - în formele finale - săptămâna viitoare.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 621 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home