Total Media News

Ultimele sitiri

Financiar
Rezervele internaţionale – ianuarie 2020 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 08 Februarie 2020 10:09

                  

    La 31 ianuarie 2020, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 35.505 milioane euro, față de 32.926 milioane euro la 31 decembrie 2019.

    În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 4.586 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 3.000 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 2.007 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.773 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2020 au fost de 40.278 milioane euro, faţă de 37.450 milioane euro la 31 decembrie 2019.

 

Citeşte mai mult...
 
Sport
Gala Trofeelor Alexandrion 2020 PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Februarie 2020 11:17
        Este posibil ca imaginea să conţină: 13 persoane, interior

     Fundația Alexandrion a  oganizat    pentru al cincilea an consecutiv Gala Trofeelor Alexandrion.

     Trofeele Alexandrion sunt acordate anual de către Fundația Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacții sportive din România, dar și a unor instituții publice abilitate.

    În alegerea câștigătorilor se ține cont de reușitele naționale și internațioanle ale sportivilor.Distincțiile reprezintă un demers în premieră în România, ce face parte din strategia Fundației de a sprijini excelența și performanța sportivă. În paralel, Fundația este unul dintre cei mai activi susținători ai culturii române, premiind, anual, personalități culturale consacrate sau aflate la început de carieră, prin cele doua gale pe care le organizează – Gala Premiilor Constantin Brancoveanu și Gala Premiilor Matei Brancoveanu.       

   Aplauze la scenă deschisă pentru cei mai buni sportivi ai României! Trofeele Alexandrion au fost decernate sportivilor cu rezultate remarcabile în anul precedent, în prezența a peste 400 de invitați.

  Felicitări laureaților!

 

                Câștigătorii Trofeelelor Alexandrion 2019 sunt:
    1. ALINA VUC (lupte, vicecampioană mondială)
    2. LAURA COMAN (tir sportiv: campioană europeană)
    3.SIMONA HALEP (tenis: campioană la Wimbledon, 2 WTA)
    4. LOREDANA TOMA (haltere: medaliată cu bronz mondial, campioană europeană la 64 kg)
    5. BIANCA PASCU (scrimă: medaliată cu bronz mondial la sabie individual)
    6. ELENA ANDRIEȘ (haltere: campioană europeană la 49 kg)
    7. ROBERT GLINȚĂ (natație: medalie de bronz la Europene)
    8. MARIAN DRĂGULESCU (gimnastică: și-a asigurat biletul pentru Tokyo 2020, a cincea participare la o ediție JO)
    9. MIREL RĂDOI (cel mai bun antrenor român fotbal – selecționer România)
    10. CONSTANTIN ȘTEFAN (cel mai bun antrenor handbal – antrenor Dinamo ) 

                Câștigătorii Trofeele Alexandrion ”Speranța”:

    ADRIAN DOROBANȚU( fotbal)

    IANIS SĂMĂRGHIȚAN-DUMITRU (judo)

    DAVID POPOVICI (campion european natație)

    Premiul special a fost câștigat de CIPRIAN ANTON (campion la tenis în scaun rulant).   

    TROFEU  DE  EXCELENȚĂ – Helmut Duckadam (Trofeu de excelență în sport).

*

Citeşte mai mult...
 
Expozitii
O nouă ediție de evenimente MyAntipa se desfășoară în perioada 8 – 13 februarie PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Februarie 2020 08:59

               

              Proiect MyAntipa - Un atelier de lectură care va avea în prim-plan cel mai cunoscut gândac din literatura universală, personajul principal din „Metamorfoza” lui Kafka

    Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și BRD – Groupe Société Générale anunță debutul celei de-a treia serii de evenimente din cadrul proiectului MyAntipa, un demers de educație modernă interdisciplinară, în care știința, arta, lectura și dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învățare publicului larg. Proiectul inițiat de BRD, în parteneriat cu Muzeul Antipa, este realizat în colaborare cu scriitoarea și managerul cultural Svetlana Cârstean, cunoscută pentru multiple inițiative culturale și educative.

    Noua serie de evenimente MyAntipa debutează sâmbătă, 8 februarie 2020, cu „Incubatorul de lectură”, un atelier dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani. Workshop-ul va avea loc între orele 11:00 și 13:00, în Sala Atelier de la etajul muzeului, și va avea în prim-plan cel mai cunoscut gândac din literatura universală, personajul principal din „Metamorfoza” lui Kafka. Copiii vor avea ocazia să discute și să-și pună întrebări despre ce înseamnă ficțiunea, ce înseamnă personajul, și cum sunt gândacii în realitatea muzeală și științifică. Incubatorul de lectură este un proiect creat de scriitoarele Svetlana Cârstean și Ana Maria Sandu, care s-a născut din dorința de a reîmprieteni copiii și tinerii cu literatura, de a le oferi instrumente de citire a textelor și implicit a lumii în care trăiesc.

 

Citeşte mai mult...
 
Auto
Analiza privind evolutia generala a pietei auto din Romania in anul 2019. PDF Imprimare Email
Joi, 06 Februarie 2020 13:26

 

   

                           

   Anul 2019 a fost al 7-lea an de cresteri consecutive a achizitiilor de autovehicule din Romania, evolutie inceputa in anul 2014, dupa un an 2013 in care s-a inregistrat eel mai mic numar de autovehicule nou inmatriculate (noi si rulate) in Romania. Relevant pentru aceasta evolutie este numarul autoturismelor  care a crescut de la cca. 280.000 unitati (noi si rulate) in anul 2013 la cca. 606.163 in 2019.

   In ceea ce priveste impartirea acestui volum total intre cele noi si cele rulate, in anul 2019, acesta a fost  in favoarea celor rulate (444.601 rulate vs. 161.562 noi), in conditiile in care, in comparatie cu  anul 2018, cele noi au inregistrat in anul 2019 0 crestere de 23,4%, iar cele rulate 0 scadere de 6,1%.
   Ca urmare si ponderea celor doua categorii in totalul achizitiilor realizate in anul 2019 a evoluat  semnificativ  ponderea achitiilor de autoturisme noi in total piata crescand cu Spp (de la 21,7% la 26,7%). In aceste conditii si cresterea cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule a  inregistrat (conform datelor INS la lliuni din 2019) 0 crestere solida, respectiv 7,8%.

 

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Rapid încheie stagiul de pregătire din Turcia PDF Imprimare Email
Miercuri, 05 Februarie 2020 13:18
                          Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
   Rapid încheie stagiul de pregătire din Turcia unde a susținut 4 partide  amicale. Întoarcerea în țară este programată pentru joi, 6 februarie,  ora 16.55.
RAPID-SAARBRUCKEN 2-0
Au marcat: Alami (46), Alexandru (47)
Drăghia (Tătaru 46)-Băjan (Voicu 30), Iacob (Manole 46), Ignat (Bonnin
46), Finica (Goge 46)-Djuric (Piriz 46), Lazăr (Jorza 46)-Dulca (Alami
46), Drăghiceanu (Pănoiu 46), Crețu (Hlistei 46)-Alexandru (Labeau 57)
Citeşte mai mult...
 
Auto
Electric Cars Now -Tesla lansează un nou desen de design PDF Imprimare Email
Miercuri, 05 Februarie 2020 11:03
     
               

    Tesla announced plans to build a design studio and R&D center in China in order to build a car and in the announcement, it released a new design drawing.

At an event for the start of made-in-China Model 3 deliveries to customers and the launch of the Model Y program last week, CEO Elon Musk said Tesla will design an electric car in China for the global market.

Musk said:

I think something that would be super cool would be to — and so we’re gonna do it, we’re gonna try to do it — would be to create a China design and engineering center to actually design an original car in China for worldwide consumption.  I think this will be very exciting.  I think China has some of the best art in the world, and I think it’s something that would be appreciated on a worldwide basis.  I think it should be done, and we’re gonna do it.

Today, Tesla followed up with an official announcement for a China design and engineering center, and a call for people to apply for jobs at the upcoming facility.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 790

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home